Zimbabwe

Toe aan een zonnige bestemming? Zimbabwe is een van de mooiste landen van Afrika. Hier ligt de ongerepte natuur op jou te wachten. Een beleving! Bekend zijn Hwange nationaal park en Matobo nationaal park. In dit land is het vrijwel altijd warm, maar de beste reistijd ligt toch tussen mei en september.

Top Reisorganisaties naar Zimbabwe

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Meer bestemmingen in Afrika

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Zimbabwe

Algemeen

Hoofdstad: Harare

Aantal inwoners: 14 miljoen

Oppervlakte: 400.000 km2

Beste reistijd: mei tot september

Vliegtijd: 10 uur

Tijdsverschil: 2 uur

 

Klimaat

Zimbabwe heeft in grote delen van het land een gematigd klimaat, omdat deze gebieden hoog zijn gelegen. Het regenseizoen duurt in het algemeen van november tot april. In deze periode zijn de temperaturen overdag gemiddeld tussen de 20 en 25 graden Celsius. De rest van het jaar liggen deze in de buurt van de 30 graden. De hoofdstad Harare in door de hoge ligging over het algemeen koeler dan de rest van het land.

 

Geschiedenis

Zimbabwe werd al 5.000 jaar geleden bewoond in de ijzertijd. Jagers uit die tijd schetsten het leven via rotstekeningen. Deze zijn in het hele land te vinden. Ongeveer 300 jaar voor Christus emigreerden verhoudende volkeren naar dit gebied en werden de jagers verdrongen. Zimbabwe grenst aan Zuid-Afrika en is een vroegere Britse kolonie. In 1965 werd het land onafhankelijk. Het blanke minderheidsbewind werd in 1980 vervangen door een zwarte meerderheidsregering. De meeste blanken hebben het land sindsdien verlaten.

Hoofdstad

De hoofdstad van Zimbabwe ligt op een hoogvlakte op 1.000 tot 1.200 meter boven de zeespiegel. In de stad met agglomeratie wonen ongeveer 2,8 miljoen mensen, daarmee is Harare veruit de grootste stad in hef land. Harare is in 1890 gesticht door de kolonisten als een militaire versterking. In eerste instantie werd de stad vernoemd naar het Engelse Salisbury. Nadat Robert Mugabe aan de macht kwam werd deze Europese naam vervangen door Harare.