Zanzibar

Zanzibar is een perfect eiland voor vakantie. De temperatuur gaat er namelijk bijna nooit onder de 30 graden Celsius! De prachtige parelwitte stranden zijn fotogeniek. De hoofdstad Stone Town, Jozani national park en Prison Island springen er echt uit als het om de bezienswaardigheden gaat.

Top Reisorganisaties naar Zanzibar

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Zanzibar

Algemeen

Hoofdstad: Zanzibar

Aantal inwoners: 900.000

Oppervlakte: 1554 km2

Beste reistijd: januari en februari/juli tot en met oktober

Vliegtijd: 10 uur

Tijdsverschil: 4 uur

Klimaat

Het klimaat van Zanzibar wordt beïnvloed door de moessons van de Indische Oceaan. Omdat het eiland zo dicht bij de evenaar ligt, is het klimaat tropisch. Dit houdt in dat de temperaturen het gehele jaar door hoog zijn en het vochtig is. De gemiddelde temperatuur ligt het gehele jaar boven de 18 graden Celsius. Overdag is het vrijwel altijd warm en zonnig. Tijdens de moessons kan er echter in korte tijd zeer veel regen vallen. In de droge maanden is regen daarentegen een uitzondering.

 

Over het land

Zanzibar is een eiland voor de oostkust van Afrika dat behoort tot Tanzania. Samen met het nabijgelegen, maar veel minder bekende eiland Pemba vormt het de autonome staat Zanzibar. De belangrijkste bronnen van bestaan op het eiland zijn de specerijen. Dat maakte het eiland een gewild bezit en al in de 10e eeuw werden er hier door Arabieren nederzettingen gesticht ten behoeve van de handel in de gewilde specerijen uit dit gebied.

Hoofdstad

De hoofdplaats op Zanzibar heeft dezelfde naam: Zanzibar. Het overgrote deel van de eilandbewoners heeft zich hier gevestigd en het huidig inwonertal bedraagt meer dan 600,000. De grootste attractie in de stad is het oude centrum: Stone Town. Veel huizen zijn hier nog gebouwd van koraalsteen. Ondanks renovatie zijn veel gebouwen nog in bijzonder slechte staat. Dodoma is de hoofdstad van geheel Tanzania.