Tunesië

Tunesië is een land met een indrukwekkende geschiedenis. Wist je dat Carthago ooit met Rome streed om de macht? De stad verloor, maar heeft wel veel schitterende bouwwerken die nog aan deze tijd herinneren. Tunis is de levendige hoofdstad, maar ook plaatsen als Djerba zijn de moeite waard. Bezoek de mooie stranden en geniet van de zon!

Top Reisorganisaties naar Tunesië

Sawadeelogo djoserBaobab logofox_vakanties-315x236logo koningaap

Meer bestemmingen in Afrika

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Tunesië

Algemeen

Hoofdstad: Tunis

Aantal inwoners: 12 miljoen

Oppervlakte: 164.000 km2

Beste reistijd: maart tot en met december

Vliegtijd: 3 uur

Tijdsverschil: 1 uur

Klimaat

Tunesië heeft 3 verschillende klimaten. In het noorden heerst een aangenaam mediterraan klimaat met droge, warme zomers en natte, zachte winters. In het midden van het land is er sprake van een steppeklimaat. Gemiddeld valt hier nog voldoende regen voor begroeiing maar er zijn ook lange perioden van droogte. De temperaturen kunnen hoog oplopen, in het zuiden van het land is er sprake van woestijnklimaat. Hier kunnen extreme temperaturen van wel 50 graden Celsius voorkomen.

 

Geschiedenis

Tunesië ligt in Noord-Afrika aan de Middellandse Zee, het grenst aan Algerije en Libië. In Tunesië was Carthago gevestigd, dat lange tijd de concurrent was Rome, voor heerschappij in het gebied rond de Middellandse Zee. Uiteindelijk werd Carthago verslagen door Rome en werd de stad zeer grondig verwoest. Tunesië behoorde zeer lang tot de Franse koloniën in deze regio. In 1959 werd hef land weer onafhankelijk en werd zeer snel een koninkrijk gevormd.

Hoofdstad

Tunis is de hoofdstad van Tunesië en ligt in het noorden van het land aan de baai van Tunis. Het is een belangrijke universiteitsstad en heeft ongeveer 800.000 inwoners. De stad heeft een internationaal vliegveld en via de haven zijn er goede verbindingen met Sicilië en Marseille. Tunis was al een Berbergemeenschap in het tweede millennium voor Christus. In de 16e eeuw werd de stad veroverd door de Ottomanen en tot hoofdstad van het gebied gemaakt.