Tanzania

Tanzania is een geweldig land om vakantie te vieren. Allereerst ga je er natuurlijk heen vanwege het zonnige weer. Maar je kunt er bovendien ook de indrukwekkende Kilimanjaro bewonderen. Voor de echte sportievelingen is dit natuurlijk een uitdaging. Daarnaast is het natuurpark Serengeti beroemd. Lees meer over prachtige safari’s die je kunt maken in Tanzania.

Top Reisorganisaties naar Tanzania

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Tanzania

Algemeen

Hoofdstad: Dodoma

Aantal inwoners: 54 miljoen

Oppervlakte: 950.000 km2

Beste reistijd: juni tot en met september

Vliegtijd: 10 uur

Tijdsverschil: 3 uur

 

Klimaat

Het klimaat in Tanzania is tropisch. Dat houdt in dat gedurende het gehele jaar de temperaturen hoog zijn en het vochtig is. Langs de kust kan het in de zomer wat milder zijn maar in het algemeen ligt de temperatuur overdag boven de 30 graden Celsius. Het regenseizoen loopt van november tot eind december. Ook in de periode midden maart tot eind mei staat er dagelijks regen op het programma. De dieren in de Serengeti profiteren van al dat water.

Geografie

Tanzania ligt aan de oostkust van Afrika en grenst onder meer aan Congo, Rwanda, Kenia en Oeganda. Wetenschappers vermoeden dat de eerste mensen in de Olduvaikkloof in Tanzania hebben geleefd. Het gebied werd in de laat 19e eeuw gekoloniseerd door Duitsland. Maar in 1918 na de Eerste Wereldoorlog namen de Britten hier het gezag over. In 1961 werd de kolonie onafhankelijk. Pas in 1964 werd het huidige Tanzania gevormd door toevoeging van Zanzibar en Pemba.

 

 

 

Hoofdstad

Dodoma is pas sinds 1973 de officiële hoofdstad van Tanzania, Dodoma ligt centraal on het land en ten westen van de voormalige hoofdstad Dar es Salaam. Dodoma is een van de kleinste hoofdsteden van Afrika en heeft minder dan 200.000 inwoners.Het is een agrarisch handelscentrum en knooppunt van spoorwegen De stad is in 1907 gesticht door Duitse kolonisten. De plannen om de Dodoma tot hoofdstad te maken dateerden van de jaren 70.