Senegal

Senegal is wellicht vooral bekend geworden door de races van Dakar. Maar er is meer te zien! Het eiland Kaap Verde is bijvoorbeeld prachtig. Bovendien is de Petite Côte geliefd als zonbestemming. Bijzonder is het nationaal park Djoudj. Doordat hier veel unieke trekvogels leven, is het park opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Top Reisorganisaties naar Senegal

Sawadeelogo djoserBaobab logofox_vakanties-315x236logo koningaap

Meer bestemmingen in Afrika

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Senegal

Algemeen

Hoofdstad: Dakar

Aantal inwoners: 15 miljoen

Oppervlakte: 200.000 km2

Beste reistijd:  november tot en met mei

Vliegtijd: 5 uur

Tijdsverschil:  0 uur

 

Klimaat

Het klimaat in praktisch heel Senegal is tropisch. Dat houdt in dat het in het land gedurende het gehele jaar warm en vochtig is. Langs de kust kan het in de winter overdag een aantrekkelijke 20 graden worden. Maar de rest van het jaar zijn temperaturen boven de 30 graden Celsius heel gebruikelijk. Het gebied ten noorden van Dakar is door de invloed van de Sahara enorm droog, de temperaturen kunnen hier overdag eenvoudig oplopen naar 40 graden.

 

Geschiedenis

Senegal ligt aan de westkust van Afrika en grenst onder meer aan Mali, Guinee en Gambia. Senegal is lange tijd een Franse kolonie geweest en verkreeg onafhankelijkheid in 1960. In eerste instantie was het de bedoeling dar Senegal samen met Gambia één staat zou vormen, maar deze integratie kwam nooit tot stand. Het land wordt gedomineerd door twee grote rivieren, de Senegal en de Gambia. Het grootste gedeelte van het land ligt in de Sahel.

Hoofdstad

De hoofdstad van Senegal heet Dakar en is verbonden met de autorally die hier vroeger eindigde. Dakar ligt op het schiereiland Kaap Verde in het uiterste westen van Senegal. Het was in de tijd van de slavenhandel een van de belangrijkste havens in Afrika vanwege de ligging ten opzichte van Amerika. De stad werd door de Franse kolonisten gesticht in 1857 en tot hoofdstad verklaard in 1902. Korte tijd was het ook de hoofdstad van de federatie met Mali.