Namibië

Namibië is misschien wel een van de meest fotogenieke bestemmingen van Afrika. Etosha National Park wordt bijvoorbeeld vaak het mooiste wildpark van Afrika genoemd. Als je in het zuiden van Afrika bent, is dit namelijk een van de beste plekken om de Big Five te zien. Wanneer spot jij de olifant, het luipaard, de buffel, de leeuw of de neushoorn?

Top Reisorganisaties naar Namibië

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Namibië

Algemeen

Hoofdstad: Windhoek

Aantal inwoners: 2,5 miljoen

Oppervlakte: 850.000 km2

Beste reistijd: juni tot en met september

Vliegtijd: 10 uur

Tijdsverschil: 2 uur

 

Klimaat

Namibië heeft een subtropisch landklimaat met een lang droog seizoen en een kort regenseizoen. Er zijn echter meerdere klimaatzones in dit grote land, In de uitgestrekte woestijngebieden heerst een onbarmhartig woestijnklimaat. In de berggebieden kan het in de winter extreem koud worden. Het grootse deel van het land bestaat uit hoogvlakte. In dit gebied valt de meeste regen tussen november en april. In het uiterste zuiden valt maar zelden regen en dan in het algemeen slechts in de maanden juni en juli.

 

Geografie

Namibië is een land in het zuidwesten van Afrika dat aan de Atlantische Oceaan ligt. Er zijn rotstekeningen gevonden van de San of Bosjesmannen die dateren uit vele eeuwen voor Christus. Nog steeds vormen de Bosjesmannen een belangrijk deel van de bevolking. De eerste Europeanen hier waren Nederlandse kolonisten uit de Kaapprovincie. Laat in de 19e eeuw werd het een Duitse kolonie. In 1990 werd het land uiteindelijk weer onafhankelijk.

 

Hoofdstad Namibië

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en tevens de grootste stad van het land. Er wonen hier meer 300.000 mensen. De omgeving van Windhoek was al lang bekend vanwege de warme bronnen in het gebied. De stad is sinds 1891 hoofdstad van het land. Tot de onafhankelijkheid in 1990 werd door Zuid-Afrika de apartheid strikt gehandhaafd in de stad. Er zijn nog steeds verwijzingen naar deze zwarte bladzijde in de geschiedenis.