Mozambique

Mozambique is een bijzonder land in het zuiden van Afrika. De natuur is er schitterend en je vindt er veel savannes voor een unieke safari. Bovendien wordt het land geroemd om zijn klimaat. Zowel in de zomer als in de winter kun je hier genieten van een zonvakantie!

Top Reisorganisaties naar Mozambique

Sawadeelogo djoserBaobab logofox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Mozambique

Algemeen

Hoofdstad: Maputo

Aantal inwoners: ca. 30 miljoen

Oppervlakte: 801.590 km2

Beste reistijd: juni tot en met september

Vliegtijd: 12 uur

Tijdsverschil: 0 uur

 

Klimaat

In Mozambique vind je een subtropisch of tropisch klimaat. De temperatuur ligt vaak rond of boven de 30 graden Celsius. Er zijn veel savannegebieden. De hoeveelheid neerslag komt ongeveer overeen met Nederland. Er is wel een nat seizoen in de zomer. Wil je genieten van de zon, dan kun je het beste tijdens de Nederlandse zomer naar het land gaan. Ook in de winter schijnt de zon echter zo’n 7 tot 9 uur per dag!

Geografie

Je vindt Mozambique in het zuidoosten van Afrika, aan de zeestraat Straat Mozambique en de Indische Oceaan. Het land is ruim 800.000 km2 groot en ruim 20% daarvan is bedekt met water. De kust is maar liefst 2655 km lang. Je vindt langs de kustlijn veel mooie baaien, het zuidelijke gedeelte wordt vooral gekenmerkt door lagunes. Mozambique grenst onder andere aan Zambia, Zimbabwe, Malawi en Tanzania.

Hoofdstad

De hoofdstad van Mozambique is Maputo. Het is een stad waar circa 1 miljoen mensen wonen. Een tijdlang behoorde Mozambique tot Portugal. In die tijd werd de stad Lourenço Marques genoemd. Het werd een belangrijke havenstad, maar door de burgeroorlog raakte Maputo erg in verval. Aan diverse mooie gebouwen die er nog staan, kun je echter de vroegere glorie nog wel af zien. Bekijk bijvoorbeeld het station eens!