Marokko

Marokko is een van de meest noordelijke landen in Afrika. Het is een schitterend land met veel tegenstellingen. Het is er vaak warm en droog, maar in de bergen is het weer vaak onvoorspelbaar. In het zuiden van Marokko vind je de bloedhete Sahara. De hoofdstad Rabat is zeker de moeite waard voor een culturele stedentrip!

Top Reisorganisaties naar Marokko

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Marokko

Algemeen

Hoofdstad: Rabat

Aantal inwoners: 30 miljoen

Oppervlakte: 446.550 km2

Beste reistijd: april, mei, oktober en november

Vliegtijd: 4 uur

Tijdsverschil: 0 uur

 

Klimaat

Het klimaat van Marokko bestaat uit meer dan alleen droogte en warmte. In het zuiden van het land klopt dit beeld wel: daar zijn de zomers erg warm en de winters zacht. Verder valt er weinig neerslag. In het noorden kan het echter behoorlijk regenen, vooral in het Midden-Atlas-gebergte en het Rifgebergte. Deze regen valt met name in de wintermaanden. Verder zijn er regelmatig zandstormen: sirocco’s.

Geografie

Marokko ligt helemaal in het noordelijke deel van Afrika. Eigenlijk is Spanje bijna een buurland: alleen de Straat van Gibraltar vormt de grens tussen beide landen, met een breedte van slechts zo’n 15 km. Algerije en Mauritanië grenzen ook aan Marokko. Verder is het land gelegen aan zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan. Marokko bestaat grotendeels uit bergen. In Zuid-Marokko vind je de Sahara.

Hoofdstad Marokko

De hoofdstad Rabat is gelegen aan de Atlantische Oceaan en ligt vlakbij Casablanca. Het is een van de vier koningssteden. Al rond 700 woonden er mensen op deze plaats. Een bekende bezienswaardigheid is Chellah, een oud bouwwerk dat al uit de Romeinse tijd stamt. Ook bijzonder is dat er op de  Sala Colonia, de oude Romeinse stad, in later eeuwen door een sultan een medersa en moskee gebouwd werd.