Madagascar

Madagaskar is een eiland en tegelijkertijd een land in Afrika. Bovendien is het het vierde eiland ter wereld qua grootte. Het eiland ligt ver uit de kust en kent een unieke flora en fauna. Er zijn veel nationale parken, zoals Ranomafana. Ga op zoek naar bijzondere dieren, bewonder adembenemend mooie landschappen en dompel je onder in de cultuur!

Top Reisorganisaties naar Madagascar

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Madagascar

Algemeen

Hoofdstad: Antananarivo

Aantal inwoners: 25 miljoen

Oppervlakte: 600.000 km2

Beste reistijd: april tot en met december

Vliegtijd: 11 uur

Tijdsverschil: 3 uur

 

Klimaat

Een groot deel van het eiland heeft een tropisch klimaat met gedurende het gehele jaar hoge dagtemperaturen en veel vochtigheid. Maar door de enorme omvang zijn er ook gebieden met gematigder temperaturen, De hooglanden kennen in het algemeen een mild klimaat. De regentijd loopt van juli tot en met september. In het oosten is in de regenwouden gedurende het gehele jaar overdag wel regen te verwachten. In de warme maanden bereiken de temperaturen overdag makkelijk de 30 graden Celsius.

 

Flora & fauna

Madagascar is een eiland ten oosten van Afrika. Het is het op 3 na grootste eiland dat de wereld kent. Het eiland is vooral bekend geworden door de unieke flora en fauna. Door de geïsoleerde ligging ten opzichte van Afrika ontwikkelde zich hier een dierenwereld die nergens anders voorkomt. De meest opvallende hiervan zijn de halfapen oftewel lemuren. Deze diergroep is een van de meest dominerende op het eiland en komt elders op de wereld niet voor.

 

Hoofdstad

Antananarivo is de hoofdstad van het eiland en heeft bijna 2 miljoen inwoners. Het is tevens de grootste stad van de republiek. Deze stad wed in 1825 gesticht door de koning. De naam betekent stad van duizend mensen en heeft waarschijnlijk betrekking op het aantal soldaten dat de hoofdstad moest bewaken. Toen de Fransen Madagascar koloniseerden in 1894 werd de hoofdstad tijdelijk Tananarivo genoemd. Na de onafhankelijkheid in 1960 werd de oude naam in ere hersteld.