Kenia

Kenia is een land van tegenstellingen. Het is er vrijwel overal meer dan 25 graden Celsius, maar in de bergen kan het winters koud zijn. De natuurparken van Kenia zijn erg geliefd. Dat komt vooral doordat je hier de beroemde Big Five tegen kunt komen. Deze dieren worden niet zo genoemd vanwege hun grootte. Zij hebben hun naam namelijk te danken aan het feit dat ze vroeger zo moeilijk te vangen waren. Spot jij een luipaard, neushoorn, buffel, olifant of leeuw tijdens een safari?

Top Reisorganisaties naar Kenia

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Kenia

Algemeen

Hoofdstad: Nairobi

Aantal inwoners: 48 miljoen

Oppervlakte: 600.000 km2

Beste reistijd: december en januari/ juni tot en me september

Vliegtijd: 10 uur

Tijdsverschil: 3 uur

Klimaat

Het klimaat in Kenia is tropisch en dat betekent gedurende het gehele jaar hoge temperaturen en veel vochtigheid. Kenia kent ook een regentijd van enkele maanden. De tegenstellingen in het land zijn zeer groot. In het noorden van het land zijn er woestijnachtige gebieden waar de temperatuur enorm kan oplopen, in het hogere berggebied kan het echter bijzonder koud worden in de winternachten. Op Mount Kenya ligt zelfs eeuwige sneeuw. In het grootste deel van het land komt de temperatuur overdag niet onder de 25 graden Celsius.

 

Over het land

Kenia ligt in het oosten van Afrika en grenst onder meer aan de Indische Oceaan. In de 8e eeuw vestigden hier zich Arabieren. Een poging van de Portugezen om het gebied te koloniseren mislukte. Later deden de Duitsers een poging maar ze trokken zich terug toen de Britten het gebied voor zich opeisten. De flora en fauna in deze regio is erg gevarieerd en heeft het toerisme in het land zeer positief beïnvloed.

Hoofdstad Kenia

Nairobi is de grootste stad van het land en heeft vandaag de dag meer dan 3 miljoen inwoners. De naam van de stad komt uit het Masai en betekent koele wateren. De stad werd gesticht in 1899 door de British East Africa Company. In eerste instantie was het de bedoeling om hier slechts een depot te vestigen voor de spoorwegen. Het aantrekkelijk klimaat leidde al gauw tot de vorming van een nederzetting.