Kaapverdië

Kaapverdië is schilderachtig mooi. Dit Afrikaanse land ligt op ongeveer 6 uur vliegen vanaf Amsterdam. Het bestaat uit 10 eilanden, waarvan er 9 bewoond zijn. Santiago is het grootste eiland. Ook Fogo is echter een bezoekje waard. Hier vind je bijvoorbeeld de Pico de Fogo, de hoogste berg van Kaapverdië. Wil je gaan duiken, dan kun je onder andere terecht op Boavista. Dierenliefhebbers zitten hier ook wel goed. Kaapverdië staat namelijk bekend om de Carreta Carreta schildpadden.

Top Reisorganisaties naar Kaapverdië

Tui logologo djoserBaobab ReizenSawadeelogo koningaap

Meer bestemmingen in Afrika

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Kaapverdië

Algemeen

Hoofdstad: Praia

Aantal inwoners: 600.000

Oppervlakte: 4.000 km2

Beste reistijd: oktober tot december/ april tot en met juni

Vliegtijd: 6 uur

Tijdsverschil: 1 uur

 

Klimaat

Kaapverdië heeft een steppeklimaat dat neigt naar een woestijnklimaat. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is echter jaarlijks net genoeg om groene heuvels en voldoende drinkwater voor de bewoners op te leveren. De temperatuur op de eilanden wordt vooral beïnvloedt door de winden. Als de harmattan waait, is het warm en stoffig, maar gedurende de rest van het jaar zorgt de wind vaak voor verkoeling en brengt deze vocht mee. De gemiddelde temperatuur overdag is het gehele jaar tussen de 20 en 30 graden Celsius.

 

Geschiedenis

Kaapverdië of officieel Republiek Kaapverdië is een groep eilanden van vulkanische oorsprong voor de westkust van Afrika. De elanden groep was onbewoond toen de Portugezen deze in de 15e eeuw bereikten. Vooral in verband met de strategische ligging voor de slavenhandel werden de eilanden gekoloniseerd. Deze periode vormt dan ook een zeer donkere bladzijde in de geschiedenis van de eilande groep. De huidige bewoners zijn een mix van nakomeling van Portugese kolonisten en toenmalige slaven.

 

 

Hoofdstad

Praia is de hoofdstad van de republiek die in 1975 onafhankelijk werd van Portugal. Er wonen momenteel zo’n 70,000 mensen in deze stad die als sinds 1770 als hoofdstad van de eilandengroep wordt beschouwd. De reden dat Praia ook in het verleden als de belangrijkste stad van de groep werd beschouwd is vanwege de havenfaciliteiten. Schepen op weg naar Brazilië of het Verre Oosten gingen hier voor anker.