Gambia

Gambia is een klein Afrikaans land dat heel lang is, maar ook heel smal. Het is namelijk zo’n 250 km lang, maar slechts zo’n 20 tot 50 km breed. De bekendste bezienswaardigheid? Dat is wellicht Abuko Nature Park. Hier leven namelijk heel veel dieren, waaronder apen, gekko’s en krokodillen. Ook James Island is bekend. Hier kom je onder andere veel te weten over de slavernij.

Top Reisorganisaties naar Gambia

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Gambia

Algemeen

Hoofdstad: Banjul

Aantal inwoners: 2 miljoen

Oppervlakte: 12.000 km2

Beste reistijd: november tot en met februari

Vliegtijd: 6 uur

Tijdsverschil: 0 uur

 

Klimaat

Gambia ligt rond de evenaar. Het klimaat is tropisch en derhalve zeer warm en vochtig. In het droge seizoen zal de temperatuur overdag niet vaak dalen onder de 34 graden Celsius. Maar er zijn ook dagen dat het wel 40 graden kan worden! In het regenseizoen blijft het overdag ook vaak boven de 30 graden Celsius, in de nachten koelt het dan af tot minimaal 18 graden. Het regenseizoen duurt van half juni tot half oktober.

 

Geschiedenis

Gambia is een klein Afrikaans land dat eigenlijk bestaat uit een smalle strook grond langs de Gambia-rivier. Het land grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Hoewel het land 250 kilometer lang is, zijn er plaatsen waar het slechts enkele kilometers breed is. In de 15e eeuw koloniseerden de Portugezen het gebied en uit die tijd dateren ook de eerste geschriften. Maar al 5.000 jaar voor Christus werd door de Carthaagse admiraal Hanno het bestaan van de Gambia-rivier opgetekend.

 

Hoofdstad Gambia

Banjul is met ongeveer 400.000 inwoners een van de kleinste hoofdsteden in Afrika. Het is wel de grootste stad in Gambia. Banjul werd in 1816 gesticht maar de naam is in 1973 veranderd, die was oorspronkelijk Bathurst. Opmerkelijk is dat de meeste straten in de stad in eerste instantie waren genoemd naar helden bij de slag van Waterloo. Inmiddels zijn deze namen vervangen door die van plaatselijke strijders voor onafhankelijkheid.