Gabon

Gabon: een van de meest welvarende landen aan de kust van Afrika. Op ongeveer 7 uur vliegen vanaf Amsterdam wacht er een schitterende natuur op je. Het gebied is erg vochtig en het is er bovendien tropisch warm. Hier kun je tropische regenwouden ontdekken, maar ook de mooie kust is de moeite waard.

Top Reisorganisaties naar Gabon

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Gabon

Algemeen

Hoofdstad: Libreville

Aantal inwoners: 1,8 miljoen

Oppervlakte: 267.000 km2

Beste reistijd: januari tot en met juni

Vliegtijd: 7 uur

Tijdsverschil: 1 uur

 

Klimaat

Gabon ligt rond de evenaar en bestraat voor 80% uit tropisch regenwoud. Het klimaat is er tropisch en dus zeer warm en vochtig. De gemiddelde dagtemperatuur is behoorlijk stabiel gedurende het jaar en ligt op 27 graden Celsius. Gabon kent een lange droge periode die loopt van mei tot en met september. Maar ook in deze periode is de luchtvochtigheid erg hoog en dat maakt de gevoelstemperatuur erg hoog. De rest van het jaar regent het soms overvloedig in het land.

 

 

Geografie

Gabon is een van de meest welvarende landen in Afrika. Het ligt aan de westkust en beschikt over een grote hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen. Veel westerse steun en een beperkte bevolkingsdichtheid hebben voorkomen dat dit land in de problemen is gekomen. Gabon ligt rond de evenaar maar beschikt ook over voldoende water. De schitterende flora en fauna die goed wordt beschermd maakt Gabon ook aantrekkelijk voor toerisme. De meeste inwoners zijn gehuisvest in de grote steden aan de kust.

 

 

Hoofdstad Gabon

Libreville heeft ongeveer 700.000 inwoners en is daarmee ook de grootste stad in Gabon. Het gebied werd door de gunstige ligging aan de Golf van Guinee al lang bewoond voordat de Fransen het gebied koloniseerden. In 1839 werd de stad officieel gesticht. De naam is geïnspireerd door de hoofdstad van Sierra Leone: Freetown. Libreville is een de weinige grote steden in Afrika waar Frans de dagelijkse voertaal is.