Ethiopië

Ethiopië mag dan een van de armste landen ter wereld zijn, het is er wel heel mooi. Het is een schitterende zonbestemming. Het tropische klimaat maakt het land eigenlijk in elke periode van het jaar aantrekkelijk. Het beste kun je er echter heenreizen in de winter. Ga jij hier op safari of neem je een duik in de cultuur?

Uitgelichte reisverhalen

Top vakantiebestemmingen in Afrika

Top Reisorganisaties naar Ethiopië

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Meer bestemmingen in Afrika

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Ethiopië

Algemeen

Hoofdstad: Addis Abeba

Aantal inwoners: 74 miljoen

Oppervlakte: 1,1 miljoen km2

Beste reistijd:  oktober tot en met februari

Vliegtijd: 9 uur

Tijdsverschil:  3 uur

 

Klimaat

Ondanks dat het land dicht bij de evenaar ligt, heeft maar een deel van Ethiopië een tropisch klimaat. In de laagvlakten kan de temperatuur in de zomer oplopen tot 40 graden Celsius. Maar door de hoge ligging heeft de rest van het land een aangenaam gematigd klimaat. Het regenseizoen loopt van juni tot en met september. De meeste tegen valt in de bergen. Op de hoogvlakte is de gemiddelde temperatuur rond de 18 graden.

 

Geografie

Ethiopië is nog steeds een van de armste landen ter wereld. Het ligt in het oosten van Afrika. Het grootste deel van het land bestaat uit vruchtbare hoogvlakte. De hoogste berg van het land is de Ras Dashan die bijna 5.000 meter meet. Een groot deel van de bossen is inmiddels verdwenen om plaats te maken voor landbouwgrond. De bevolking van het land groot nog steeds explosief. Vooral de hoogvlakte van het land heeft ook nog een schitterende natuur te bieden.

Hoofdstad

De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba. In deze grote stad wonen vandaag de dag meer dan drie miljoen mensen. Addis Abeba ligt op een hoogte tussen de 2.200 en 3.000 meter. Omdat er hier vele internationale organisaties zijn gevestigd en vanwege de rijke geschiedenis van de stad wordt het ook wel eens de hoofdstad van Afrika genoemd. De stad is in 1886 gesticht door koningin Taytu Betul.