Egypte

Egypte is een enorm populaire vakantiebestemming. Dat heeft het land vooral te danken aan de bekende piramides, het warme klimaat en uiteraard de Rode Zee. Ook in de winter is het hier heerlijk warm. Het is dan ook het hele jaar door de perfecte zonbestemming.

Top reisorganisaties naar Egypte

Tui logofox_vakanties-315x236SawadeeBaobab Reizenlogo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Egypte

Algemeen

Hoofdstad: Caïro

Inwoners: 97.041.072

Oppervlakte: 1.002.000 km²

Beste reistijd: april t/m november

Tijdsverschil: 1 uur later

Vliegtijd: 5 uur

Klimaat

Ook in de winter is het in Egypte tussen de 21 en 30 graden overdag. ‘s Nachts wordt het misschien koeler, maar dat is geen reden om het land niet als zonnige bestemming te kiezen. Ga je echter voor de echt warme maanden, dan kun je het beste tussen april en oktober reizen. Het wordt hier dan al gauw boven de 30 graden en het zeewater is al net zo warm. Doordat de lucht erg droog is, kun je de warmte prima verdragen. Neerslag valt er bijna niet in het land.

Leuke weetjes

Wist je dat het land qua oppervlakte meer dan 25 keer zo groot is als Nederland? Er wonen veel meer mensen, maar toch wonen zij weer op een kleinere oppervlakte. Slechts 6% van het land is echt vruchtbaar en daar wonen de meeste mensen. Wist je dat het Egyptische alfabet uit maar liefst 700 tekens bestond? Deze hiërogliefen waren dus zeker geniaal opgezet. Nog iets anders bijzonders: in Egypte waren mannen en vrouwen al in de Oudheid elkaars gelijken. Bovendien droegen zowel mannen als vrouwen make-up. Dit was echter vooral tegen de zon.

Hoofdstad

Caïro is bijna de grootste stad van Afrika. Er wonen namelijk 19,5 miljoen mensen, net iets minder dan in Lagos. De stad is met name een mooie uitvalsbasis om de piramiden van Gizeh te bezoeken. Ook in Caïro zelf valt echter van alles te zien. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Egyptisch museum of slenter rond door de Koptische wijk. Ook bijzonder is de citadel. Vanaf hier heb je niet alleen een mooi uitzicht over de stad, maar er zijn ook een aantal musea gevestigd.