Congo

Congo is een geweldig stukje Afrika, waar je je even één met de natuur kunt wanen. De tropische oerwouden zijn namelijk uniek in hun soort. Bewonder de Kongo-rivier en geniet onder andere van de vele dieren die in de omgeving leven. Bovendien mag een bezoek aan de hoogste berg van Congo niet aan je reis ontbreken. De Mount Stanley is namelijk maar liefst 5 km hoog! In Congo worden veel inheemse talen gesproken. Het Frans is er echter de voertaal. Bovendien kun je er met Engels prima uit de voeten. Laat je inspireren door de reisverhalen en ga daardoor voorbereid op weg.

Top Reisorganisaties naar Afrika

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Congo

Algemeen

Hoofdstad: Kinshasa

Aantal inwoners: 30 miljoen

Oppervlakte: 2,3 miljoen km2

Beste reistijd: november tot en met februari

Vliegtijd: 11 uur

Tijdsverschil: 1 uur

Geografie

Congo ligt in het westelijk deel van sub-saharisch Afrika. Het land heeft veel tropische oerwouden waar de flora en fauna overweldigend mooi is. Door conflicten in het land zijn er echter ook natuurgebieden verwoest. Het land omvat bijna het hele stroomgebied van de machtige Kongo-rivier. De hoogste berg in het land meet meer dan 5 kilometer en wordt Mount Stanley genoemd. Het is een herinnering aan de tijd dat Europeanen zich hier vroeger in de dichte oerwouden waagden.

Beste reistijd

De beste reistijd naar Congo hangt eveneens af van het feit of je ten noorden of ten zijden van de evenaar zal doorbrengen. Ten zuiden van de evenaar begint de regentijd in oktober en deze eindigt in mei. De andere maanden zijn derhalve geschikt om te reizen. In het noordelijk deel kan je het beste reizen in de periode november tot en met maart.

 

Hoofdstad

Congo ligt rond de evenaar en heeft daardoor in het algemeen een tropisch klimaat. Het hoger gelegen gebied waar de meeste regenwouden voorkomen heeft een tropisch regenwoud klimaat. In de meer noordelijke en zuidelijke gebieden gaat dit echter over in een tropisch savanneklimaat. Daardoor valt hier beduidend minder regen. Het hele jaar door zijn de temperaturen in het land hoog. In de bergen kan het in de winter in hooggelegen gebieden echter wel vriezen. Zo is er op sommige bergtoppen zelfs sprake van eeuwige sneeuw.