Botswana

Botswana is een van de mooiste landen van Afrika. De Okavango Delta is een moerasgebied. Het is bovendien de grootste delta op de hele wereld. De flora en fauna in Botswana is dan ook uniek. Ook de wilde dieren van Afrika zal je hier volop vinden. Daardoor is het land perfect voor een indrukwekkende safari!

Top Reisorganisaties naar Botswana

Sawadeelogo djoserBaobab logofox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Botswana

Algemeen

Hoofdstad: Gaborone

Aantal inwoners: 2 miljoen

Oppervlakte: 600.000 km2

Beste reistijd: april tot en met oktober

Vliegtijd: tussen de 11 en 15 uur

Tijdsverschil: 2 uur

 

Over het land

Botswana is een klein land dat geheel is ingesloten door grote buren zoals Zuid-Afrika en Zimbabwe. Het grootste deel van het land bestaat uit dorre hoogvlakte en woestijn. Maar je vindt hier ook een van de mooiste natuurgebieden die Afrika kent: de Okavango Delta. Als de rivier buiten haar oevers treedt, vind je hier het wild dat Afrika te bieden heeft in grote aantallen. Kortom: een safari hier is dan ook onvergetelijk.

Beste reistijd

De beste reistijd naar Botswana is in de periode april tot en met oktober. In deze maanden is het namelijk vrijwel zeker droog. Daardoor is een bezoek aan de ongelooflijke natuur van Botswana zeker een goed idee. Het regenseizoen loopt van november tot en met maart. Deze periode heeft als voordeel dat de overstroming van de Okavango Delta een safari in dit gebied mogelijk maakt per boot. Er komen echter ook regelmatig lange periodes van droogte voor.

 

Klimaat

Het klimaat in Botswana in het algemeen subtropisch en dat levert droge, hete zomers en natte, zachte winters op. De regentijd in de winter kan meerdere maanden aanhouden. In de dorre heuvels kan het in de wintermaanden ‘s nachts behoorlijk koud worden. De Kalahari-woestijn heeft een onbarmhartig woestijnklimaat. In dit gebied wisten vroeger alleen Bosjesmannen te overleven. In Botswana wonen ook vandaag de dag nog de grootste aantallen Bosjesmannen in de regio.