Afrika

Afrika is het op een na grootste continent van de wereld en staat vooral bekend om de gevarieerde natuur en het prachtige wildlife. Ga op safari in het Krugerpark, ontdek de vele kleuren en smaken in Marrakech, ontdek de Piramiden van Gizeh in Egypte of beklim de Kilimanjaro in Tanzania!

Top Reisorganisaties naar Afrika

Sawadeelogo djoserBaobab logofox_vakanties-315x236logo koningaap

Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Afrika

Meer informatie over Afrika

Algemeen

Grootste stad: Lagos

Aantal inwoners: 1,216 miljard

Oppervlakte: 30.370.000 km²

Beste reistijd: maart tot en met oktober

Vliegtijd: 5 – 12 uur

Tijdsverschil: 1 uur

 

Oppervlakte

 

Afrika is bijna het grootste continent ter wereld. Alleen Azië is namelijk groter. Tel je Amerika als één geheel, dan is dit ook groter. Met zo’n 30 miljoen vierkante kilometer beslaat het ongeveer 20% van de aarde. Dit omvat zowel de eilanden als het vasteland. Op het continent wonen meer dan 1 miljard mensen. Dat staat gelijk aan zo’n 15% van de hele wereldbevolking. Zo is het continent in meerdere opzichten erg indrukwekkend!

Kenmerken

Afrika is een heel veelzijdig continent. De noordkust is erg vruchtbaar en groen. Pal daaronder ligt echter de bekende Sahara-woestijn. Vervolgens komt er weer een strook regenwouden. Door de vele regen hier, leven er veel verschillende planten en dieren. Het zuidelijk en oostelijk deel bestaat vooral uit savannen. Hier kun je schitterende safari’s meemaken. Verblijf je aan de kust? Dan vind je hier de schitterende Atlantische Oceaan (west) of de Indische Oceaan (oost).

Religie

Het christendom werd pas vanaf ongeveer 1910 belangrijk in Afrika. Daarna ging het echter snel. De Afrikanen bekeerden zich van volksreligies massaal tot het christendom. Zo’n 60% van de bevolking hier is christen en de verwachting is dat dat alleen nog maar zal toenemen. Het verspreidt zich vooral vanuit het zuiden. Het gebied ten noorden van de Sahara is namelijk vooral islamitisch.