De beste watersport bestemmingen in Europa

Bij watersport bestemmingen denk je al snel aan verre tropische eilanden of Australië. Maar ook in Europa zijn er geweldige plekken waar je verschillende watersporten kunt beoefenen. Dit zijn de beste watersport bestemmingen in Europa.

Watersport Europa

Golfsurf bestemmingen in Europa

Als je wilt golfsurfen in Europa heb je golven nodig en die vind je vooral aan de kust van de Atlantische Oceaan. Portugal, Spanje en Frankrijk zijn daarom populaire bestemmingen voor golfsurfers. Want naast goede golven hebben ze hier vaak ook nog heerlijk weer, wat het surfen nog een stuk magischer maakt. Dit zijn de beste plekken om te surfen:

Biarritz- Frankrijk

Biarritz is een toeristische Franse plaats vlakbij de Spaanse grens. Het is een bekende plek onder de golfsurfers want de golven zijn hier soms wel meters hoog. De hoge golven zijn er vooral in de winter. In de zomer is Biarritz daarom ook geschikt voor beginnende of surfers. Ook windsurfers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn verschillende bekende wind en golfsurf wedstrijden die jaarlijks plaatsvinden in Biarritz.

Ericeira – Portugal

De kustlijn rondom Ericeira is benoemd tot het eerste surfreservaat van Europa. De surfcondities zijn hier dan ook uitmuntend. Dit kleine kustplaatsje ligt 50 kilometer boven Lissabon. Er zijn hier verschillende surfspots in de buurt, voor beginnende of gevorderde surfers.

Bundoran – Ierland

Hè Ierland? Ja, dat had je vast niet zien aankomen, maar Bundoran in Ierland is volgens kenners een van de beste surfspots van Europa. En in plaats van dat je na het surfen een biertje drinkt in een hangmat rol je hier door naar de pub voor een stout met je surfmaatjes.

Watersport Europa

Kitesurfen & windsurfen

Voor kitesurfen en windsurfen is het vooral de wind die je nodig hebt. Wederom zal je dit niet gaan vinden op de relatief kalme Middellandse zee, maar wel aan de kust van de Atlantische Oceaan. PS: Naast de onderstaande bestemmingen blijft Nederland ook een erg goede plek om te kite- of windsurfen.

Tarifa – Spanje

Tarifa mag niet in dit lijstje ontbreken. Het wordt ook wel de “Wind hoofdstad van de wereld” genoemd! De condities zijn er het hele jaar door goed, maar op z’n best tussen maart en november. Tarifa zelf is een levendige kuststad met een echte surfers scene.

Porto Pollo – Italië

Elk seizoen heeft zijn eigen soort wind in Porto Pollo. Daardoor kunnen surfers met verschillende levels er terecht, al moet je wel het juiste seizoen kiezen. Port Pollo is verder ook een fijne rustige bestemming met mooie duinen en enkele culturele attracties.

Prasonisi – Griekenland

Aan de kust van dit dorpje op het Griekse eiland Rhodos kan je erg goed wind of kitesurfen. Het waait hier goed en de golven zijn klein en regelmatig. Ook is het hier niet toeristisch waardoor je niet hoeft op te passen voor zwemmende toeristen. Het is er rustig en daarom een perfecte plek om te kite- of windsurfen.

Watersport Europa

Wakeboarden & waterskiën

Bij wakeboarden en waterskiën zijn er minder strenge condities nodig. Je wordt namelijk voortgetrokken waardoor je niet van wind of golven afhankelijk bent. Dit zijn twee mooie bestemmingen voor wakeboard en waterski fans.

Como meer – Italië

Dit erg mooie meer is omringd door bergen en heeft daardoor nauwelijks wind. Er is eenwatersportschool en er zijn veel verschillende plekken om te overnachten. Het lekkere weer en de heerlijke Italiaanse keuken waar je achteraf van kan genieten maken het een hele fijne wakeboard of waterski bestemming.

Brena meer – Spanje

Het Brena meer dichtbij Cordoba is een van de populairste Europese watersport bestemmingen. Het meer is prachtige en water vaak vlak. Je vind er ook een grote wakeboard en waterski-school. Daarnaast is het er vaak heerlijk weer wat het een perfecte vakantiebestemming maakt voor watersport fans.

Watersport Europa

Kajakken

Je kunt op veel verschillende plekken in Europa heel goed kajakken. Of je nou in een rivier of in de zee wilt kajakken en of je een beginner bent of een gevorderde, je hebt erg veel keuze! Dit zijn enkele geweldige kajak spots.

Ardeche – Frankrijk

De 30 kilometer lange rivier is erg populair. Het is dan ook ongelooflijk mooi. In de zomer staat het water laag en is de rivier rustig. Het is dan een perfecte plek voor beginnende kajakkers. Je hebt een ruime keuze aan kajakverhuurders. De jaarlijkse Marathon internationaal des Gorges de l’Ardèche is een bijzonder kajak evenement om mee te maken.

De Soca vallei – Slovenie

De Soca is een rivier met een lengte van wel 140 kilometer die zijn oorsprong heeft in de Alpen. De rivier ligt dan ook op 1100 meter hoogte en brengt je langs de hoge Triglav berg. Het water is glashelder en er zijn enkele moeilijke stroomversnellingen. Als je toe bent aan wat uitdaging dan is dit dé kajak plek voor jou. Je hier ook meerdaagse trips maken.

Hornstandir – IJsland

IJsland is sowieso een hele bijzondere bestemming met een ruige kust. Deze kust kan je daarom heel goed per zee-kajak ontdekken. Onderweg heb je zelfs de kans om walvissen een zeehonden te spotten. Het kan er wel aardig ruig aan toe gaan, daarom is het alleen aanbevolen om hier te kajakken als je al aardig wat ervaring hebt.

Reageren