De beste stranden en strandtenten van Nederland

Blijf jij deze zomer thuis? Niet getreurd, we hebben ook in Nederland veel prachtige stranden en gezellige strandtenten. Dit zijn de mooiste stranden van Nederland.

Zuid-Holland

Scheveningen
Deze kust plaatst is in het hele land bekend, maar ook buiten onze grenzen kent menig toerist “skeveningen”. Het is een van de leuke stranden van Nederland. Het strand is hier erg lang en is op te delen in verschillende delen. Het strand voor het centrum van Scheveningen is vol met strandtenten, heeft een drukke boulevard met restaurants en de bekende pier. Je kunt hier bungeejumpen, Sealife bezoeken en ook naar het Casino of de bioscoop. Aan de linkerkant van het strand is het surfers gedeelte waar je kunt windsurfen, kitesurfen of golfsurfen. Het materiaal kan je direct op het strand huren.

Kijkduin
Nog verder naar links vind je Kijkduin. Dit is een mooi en rustig duingebied waar je fiets of wandeltochten kan maken. Onderweg kom je oude bunkers uit de tweede wereldoorlog tegen. Het strand zelf is ook veel rustiger dan Scheveningen. Leuk: overnacht eens in een van de strandhuisjes.

Zwarte pad en het Noorderstand
Meer naar rechts ligt het zwarte pad. Hier vind je unieke strandtenten waar je heerlijk kan eten en waar goede feestjes worden gegeven. Loop nog iets verder en je komt op het Noorderstrand. Hier is een naaktstrand maar ook veel rust en erachter ligt het mooie natuurgebied Meijendel. Honden zijn hier toegestaan.

Strandtenten

Buiten
Deze strandtent heeft gezellige bediening, een relaxte sfeer en heerlijk biologisch eten. Je vind hem aan het einde van het zwarte pad.

Het Puntje
Het Puntje ligt, je raadt het vast, op het puntje van het Noorderstrand. Een no-nonsense strandtent met een eenvoudige kaart en een rustige omgeving. Je kunt de strandtent alleen per fiets of te voet bereiken.

De Staat
Deze strandtent noemt zichzelf een vrijzinnige strandenclave. Ga hier heen voor heerlijk biologisch eten en het geweldige uitzicht over het rustige zuiderstrand. In 2011 zijn ze uitgeroepen tot de beste strandtent van Nederland.

Whoosah
Deze bekende en beruchte beachclub ligt ook op het zwarte pad. Er worden hier legendarische feestjes gegeven.

Noord-Holland

Stranden Nederland

Zandvoort
Ook dit is een populaire badplaats in Nederland. Het strand is wel 9 kilometer lang en op drukke dagen komen hier zo’n 10.000 mensen. Er zijn veel strandtenten, er is een drukbezocht naaktstrand en een gezellige boulevard. Zomers kan je hier goed mensen kijken. Er zijn hier wel 35 verschillende strandtenten.

Bloemendaal aan Zee
Dit dorpje ligt naast Zandvoort en het strand van Zandvoort loopt hierin over. In Bloemendaal zijn veel luxere strandtenten en er worden bekende feestjes gegevens.

Egmond aan Zee
Het 5 kilometer lange strand van Egmond aan Zee is relatief rustig, maar er zijn ook een paar gezellige strandtenten waar je wat kan drinken of eten. Het dorpje zelf is een oud vissersdorp met een paar gezellige terrasjes en leuke winkeltjes.

Strandtenten
Ubuntu Beach – Zandvoort
Fijne sfeer, mooie locatie en gezellige mensen. Het is een mix van Ibiza meets Bali. Dat is Ubuntu. Een nadeel, soms lijkt het wel alsof heel Nederland hier zit.

George No. 5 – Zandvoort
Zien en gezien worden. Dat doe je hier! Deze strandtent met een luxe uitstraling en een eigen zwembad neemt je mee naar Zuid-Frankrijk.

Republiek Bloemendaal – Bloemendaal aan Zee
Deze strandtent in oosterse sferen heeft veel loungebedden en lange tafels. Hier worden vaak hippe feestjes gegeven.

Bloomingdale – Bloemendaal aan Zee
Bij deze strandtent is het zien en gezien worden. Je voelt je alsof je op een luxe vakantie bent.

Zeeland


Zeeland ziet gemiddeld meer zon dan de rest van Nederland. Ook is het dunbevolkt waardoor je er mooie stranden kan vinden.

Zoutelande
Zoutelande wordt vaak het beste strand van Nederland genoemd. Vergis je niet, in de zomer is het hier best druk. Maar het is nog niets vergeleken met Scheveningen of Zandvoort. Er staan leuke kleine strandhuisjes op het strand.

Domburg
Dit strand ligt aan het gezellige kleine dorpje met dezelfde naam. Het is een breed en langgerekt strand. Daarom is het een perfecte plek voor een wandeling of om te hardlopen. Achter het strand liggen ruige duinen

Cadzand
Dit is het meest zuidelijke strand van Nederland, vlak aan de Belgische grens. Het 11 kilometer lange zandstrand is omgeven door mooie Zeeuwse natuur. Je kunt hier miljoen jaren oude haaientanden op het strand vinden.

Strandtenten

Strand90 – Domburg
Dit is dé strandtent van Domburg. Geniet er van een koud glas wijn op het Veuve Clicquot dek of relax op een koudere dag binnen bij de open haard.

De Zandloper – Cadzand
Dit kleine en gezellige strandpaviljoen is een fijne plek om wat te eten of te drinken. De bediening is vriendelijk en op de kaart staan simpele maar lekkere gerechten.

Strandpaviljoen De Branding – Zoutelande
Deze strandtent kan je vanaf de boulevard bereiken. De strandtent heeft een vriendelijke sfeer. Je eet er simpele vis of vleesgerechten die worden geserveerd met op ambachtelijke wijze gemaakte friet.

De Waddeneilanden

Stranden Nederland

De Waddenzee is UNESCO werelderfgoed. Het unieke natuurgebied is perfect voor een wandeling of een relaxed strandbezoek. Elk waddeneiland heeft wel zijn eigen karakter. Bij elkaar opgeteld hebben de Waddeneilanden wel 117 kilometer aan prachtig goudgeel zandstrand.

Terschelling
Dit Waddeneiland heeft wel 30 kilometer aan schoon zandstrand. Zo vind je altijd wel een lekker plekje voor jezelf. het eiland staat verder bekend om zijn oude vuurtoren de “Brandaris”, het Oerol festival en het mooie landschap. Je kunt Terschelling met een veerboot bereiken. Hij vertrekt vanuit Haringen.

Texel
Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. Vanuit Den Helder ben je al in 20 minuten op dit eiland. De grootste badplaats is De Koog. Ook op de Texelse stranden is er een zee aan ruimte.

Strandtenten

Zandzeebar – Terschelling
In deze gezellige strandtent met een bohemian uitstraling kan je heerlijke gerechten eten die met zoveel mogelijk lokale producten worden bereid. Geniet in de zon op het lounge terras.

Paal 21 – Texel
Dit strandpaviljoen met een frisse uitstraling wordt vooral gewaardeerd om het heerlijke eten dat ze er serveren.

Reageren