De 7 beste offline apps voor als je gaat reizen

Nu je sinds juni bij de meeste providers gratis roaming hebt door heel de EU, kom je niet zo snel meer voor onverwachte verrassingen te staan. Wanneer je echter buiten Europa op vakantie gaat, is het nog maar de vraag hoe de wifi-mogelijkheden zijn. In een eerder artikel las je al een aantal handige apps voor op reis. In dit artikel worden handige apps weergegeven die ook offline werken, voor als je naar een land reist met beperkte wifi-mogelijkheden. Deze 7 apps zullen je vakantie een stuk aangenamer en gemakkelijker laten verlopen!

Tripit

Het kwijtraken van belangrijke reisdocumenten en gegevens is de angst van iedere reiziger. Download daarom de app Tripit, waar je eenvoudig al je belangrijke documenten en gegevens importeert. Op deze manier heb je altijd en overal de meest belangrijke informatie bij de hand.

Maps.me

In een vreemd land of vreemde stad kan het super handig zijn om navigatie bij de hand te hebben. De mappen van maps.me download je alvorens je op reis gaat via het internet en kun je vervolgens offline op vakantie gebruiken. Ook is er de mogelijkheid om “pins” vast te zetten op bepaalde locaties, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden. Je kunt deze pins verschillende kleuren geven, zodat je leuke restaurants, bars, hotels en andere belangrijke locaties van elkaar kunt onderscheiden.

XE Currency

De waarde van de Amerikaanse dollar hebben de meeste reizigers nog wel redelijk in hun hoofd zitten. Het wordt echter lastiger wanneer we te maken krijgen met andere vreemde valuta. Om te voorkomen dat je altijd zit te rekenen in restaurants, hotels en in winkels, kun je de app XE Currency downloaden. Deze app bevat de wisselkoersen en recent bijgewerkte koersen van wel 180 verschillende valuta.

Google translate

Google translate heeft een update uitgebracht waarbij het mogelijk is om 50 talen te downloaden voor offline gebruik. Super handig dus wanneer je naar een land gaat waarvan je de taal niet spreekt! Ook bij deze app geldt dat je de talen die je offline wilt gebruiken, van te voren moet downloaden. Bovendien is er de functie om vertalingen op te slaan, zodat je er later nog naar kunt refereren.

Tripadvisor city guides

Wanneer je voor het eerst in een nieuwe stad bent, weet je natuurlijk nog niet waar alle leuke hotspots zitten. Tripadvisor city guides heeft gidsen van verschillende steden die informatie geven over de lekkerste restaurants, leukste bars en mooiste hotels. Download een gids voor je op reis gaat, waardoor je hem op reis offline kunt raadplegen.

Spotify

Spotify is een app waarbij je altijd en overal naar muziek kan luisteren, mits je aangesloten zit op een wifi-netwerk of het internet. Neem je een Spotify premium abonnement, dan kun je ook (zelf samengestelde) afspeellijsten en albums downloaden, zodat deze offline ook nog te beluisteren zijn. Super handig dus wanneer je op reis gaat, zo heb je altijd je favoriete muziek bij de hand!

 

Reageren