Dit zijn de beste kunstmusea ter wereld

Ben je een liefhebber van kunst en nog op zoek naar een volgende vakantiebestemming? Dan kan je misschien naar een van deze kunstmusea. Dit zijn de beste en de grootste kunstmusea ter wereld.

I Musei Vaticani – Vaticaanstad

beste kunstmuseum

Dit is een groep musea in de Apostolische paleizen. Je kunt hier alle kunstschatten van het Vaticaan bekijken. De collectie is ontstaan door de pausen die eeuwenlang kunstwerken hebben gekocht. Je kunt in I Musei Vaticani dagen rondlopen want de groep musea heeft wel 1400 verschillende zalen. De musea stellen veel werken tentoon uit de Renaissance, zoals werken van Rafael, Leonardo da Vinci en Perugino.

Dit zijn de populairste opties voor een bezoek aan I Musei Vaticani:

National Gallery – Londen, Engeland

Dit is het grootste Engelse museum voor de schilderkunst. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de West Europese schilderkunst. De collectie bevat werken van de periode tussen 1250 en 1900. Er hangen werken van bekende kunstenaars als Frans Hals, Rembrandt, Botticelli, Monet, William Turner en Joseph Wright.

Boek hier een rondleiding door de National Gallery.

Tate Modern – Londen, Engeland

Ben je meer een liefhebber van moderne kunst? Dan kan je in Londen naar Tate Modern. Het museum is gevestigd in het een oude energiecentrale, het is een gigantisch gebouw met wel vijf verdiepingen. Meer dan 5,2 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het Tate Modern. Er hangt kunst van bekende kunstenaars als Andy Warhol, Pablo Picasso en Claude Monet.

National Palace museum – Taipei, Taiwan

beste kunstmuseum

Dit indrukwekkende museum heeft meer dan 696.000 Chinese kunstwerken in zijn collectie. Het heeft daarmee de grootste collectie aan Chinese kunst ter wereld wat eeuwenlang is verzameld door Chinese keizers. Het museum wordt ook wel het Louvre van Taiwan genoemd. Het meest bekende werk is een gebeeldhouwde Chinese kool dat is gebeeldhouwd uit jade.

Het Rijksmuseum- Amsterdam, Nederland

Dit is hét kunstmuseum van Nederland met vooral Nederlandse kunst. Je kunt hier de wereldberoemde schilderijen “De Nachtwacht” van Rembrandt en “Het Melkmeisje”van Vermeer bekijken. De collectie bevat werken van de vijftiende eeuw tot aan de twintigste eeuw.

Bekijk deze top-beoordeelde opties voor een bezoek aan het Rijksmuseum:

The Metropolitan Museum of Art – New York city, de Verenigde Staten

beste kunstmuseum

Dit is het grootste museum van de westerse hemisfeer met wel meer van twee miljoen werken in zijn collectie. Het museum ziet jaarlijks 6 miljoen bezoekers. De collectie van het MET gaat van antieke werken tot aan nu en bevat werken van over de hele wereld. Een veel bewonderd kunstwerk is de “Adam and Eve” van Albert Dürer.

Boek hier een rondleiding door The Metropolitan Museum

Louvre – Parijs, Frankrijk

Het Louvre is het best bezochte museum ter wereld met wel negen miljoen bezoekers per jaar. Het gebouw van het Louvre is op zichzelf al een bezienswaardigheid. Het was jarenlang een paleis voor de koningen van Frankrijk voordat het museum werd. In 1989 is zijn er glazen piramide’s toegevoegd aan het museum ontworpen door de kunstenaar I.M. Pei. De collectie van het museum gaat van antieke werken tot de eerste helft van de negentiende eeuw. De meest bekende werken die er hangen zijn de Venus de Milo en Mona Lisa.

Bekijk deze top-beoordeelde opties voor een bezoek aan het Louvre:

Reageren