De beste Europese landen om te langlaufen!

De meeste mensen denken bij wintersporten aan skiën en snowboarden, maar ook het langlaufen wordt steeds populairder. Langlaufen is een sport waarmee je je op ski’s voortbeweegt door de sneeuw. Op deze manier kun je lange afstanden afleggen en heerlijk ontspannen genieten van het mooie landschap. Waar in Europa kun je nu het beste langlaufen? Wij zochten het uit!

Duitsland

Duitsland is helaas niet altijd gezegend met veel sneeuw, maar als het landschap wel wit kleurt is dit land uitermate geschikt om te langlaufen. Met name plekken als Winterberg en Thüringer Wald trekken jaarlijks vele langlaufers. Winterberg ligt op slechts 250 kilometer van Nederland en is dus eenvoudig bereikbaar. Hier vind je zo’n 120km aan loipes en ben je dus wel even zoet. In Thüringer Wald ligt over het algemeen de hele winter een pak sneeuw  en deze plek is tevens binnen 5 uur te bereiken met de auto. Je vindt hier een groot netwerk van loipes en daarnaast kun je hier geweldig wandelen op sneeuwschoenen. De hoogste bergen zijn rond de 1000 meter en het landschap is zeer indrukwekkend.

Oostenrijk

Oostenrijk is een van de populairste wintersportlanden. Met name Ramsau een geweldig langlauf-gebied. Dit gebied ligt aan de voet van het meer dan 2500 meter hoge Dachsteinmassief. Ramsau zelf ligt op 1200 meter hoogte en hier ligt vrijwel de hele winter sneeuw. Je vindt hier ongeveer 200 kilometer aan loipes voor zowel beginners als gevorderde langlaufers. In januari worden hier ook verschillende langlauf wedstrijden georganiseerd en in 1998 werd hier het WK langlaufen gehouden. Om Ramsau te bereiken moet je wel iets langer in de auto zitten. Ramsau ligt op bijna 1000 kilometer van de Nederlandse grens.

Zwitserland

Ook Zwitserland heeft geweldige langlauf gebieden. Het populairste gebied is Arosa. In en rondom dit gebied vind je zo’n 40 kilometer aan loipes en de omgeving is schitterend. Ook Arosa ligt iets verder op ongeveer 750 kilometer van de Nederlandse grens.

Lees ook: Vakantie Kaapverdië: Een heerlijke winterbestemming!

Zweden

Zweden is niet zo populair als eerdergenoemde landen, maar dit komt vooral door de hoge prijzen. De natuur in dit Scandinavische land is ongekend. Er zijn vele prachtige langlauf gebieden voor zowel de beginnende als gevorderde langlaufer. Na een dag langlaufen kun je heerlijk overnachten in een traditionele ‘stuga’. Dit zijn houten huisjes die van alle moderne gemakken voorzien zijn.

Noorwegen

We sluiten deze lijst af met Noorwegen. Dit land is eigenlijk één groot langlauf gebied.at is ook niet zo gek aangezien langlaufen hier een volkssport is. Overal in het land vind je prachtige loipes. In het gebied Valdres alleen ligt al meer dan 1000 km aan loipes. Oslo ligt op zo’n 1.500 km van de Nederlandse grens en is dus makkelijker bereikbaar met het vliegtuig.

Wat is jouw favoriete langlauf bestemming? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren