Dit zijn de beste Europese bestemmingen om nieuwjaar te vieren!

Op Oudejaarsavond moet er gefeest worden. Het is natuurlijk hartstikke gezellig om de laatste avond van het jaar thuis met vrienden en familie door te brengen, maar het is ook erg leuk om een ander land te bezoeken. Er zijn een aantal steden in Europa die erom bekend staan groots uit te pakken met Oud en Nieuw. Wij hebben hieronder de beste Europese bestemmingen om nieuwjaar te vieren op een rijtje gezet en wensen jullie alvast een Gelukkig Nieuwjaar!

Boek direct jouw nieuwjaarsreis naar de door ons geselecteerde top 4 bestemmingen!

1. Parijs via D-Reizen
2. Londen via D-Reizen
3. Wenen via Tui.nl
4. Barcelona via D-Reizen

1. Parijs

Parijs, ook wel de lichtstad genoemd pakt elk jaar groot uit op oudejaarsavond. De Eiffeltoren wordt compleet verlicht wat er schitterend uitziet. Ook worden er door de hele stad grote feesten georganiseerd en om 00.00 komt iedereen gezellig samen op de Champs-Elysée om naar de geweldige vuurwerkshow te kijken. Daarnaast is er een overvloed van Frankrijks bekendste exportproduct: Champagne! Moeten we nog meer zeggen?

2. Londen

Ook de Engelse hoofdstad Londen pakt groots uit. Hier is echt alles mogelijk op oudejaarsavond. Rondom de beroemde Londen eye wordt een geweldige vuurwerkshow gehouden die wereldwijd op de voorpagina’s van de kranten wordt uitgelicht. Naast deze beroemde vuurwerkshow kun je hier ook heerlijk feesten in de vele clubs en pubs. Rond middernacht verzamelen honderden duizenden mensen zich rondom de Theems om samen te genieten van het prachtige vuurwerk. Oudejaarsavond in Londen is geweldig en een onvergetelijke ervaring! Cheers!

3. Wenen

Je zult in eerste instantie niet aan Wenen denken, maar ook in deze stad wordt oud en nieuw groots gevierd. Meestal ligt hier op oudejaarsavond een pak sneeuw wat het natuurlijk extra feestelijk en romantisch maakt. Ook kun je kaartjes kopen voor een van de vele gala’s en ballen die in de stad gehouden worden. Neem dus je chique kleren mee! Ein glückliches Neues Jahr!

4. Barcelona

Barcelona staat bekend om zijn geweldige feesten en met oud en nieuw is dit niet anders… In de avond vind je door de hele stad verschillende straatfeesten waar je buiten heerlijk een wijntje of biertje kunt drinken en kunt genieten van live-muziek. Wees je wel bewust van enkele Catalaanse tradities. Zo dien je om twaalf uur precies één druif te eten en als je veel geluk wilt hebben in het volgende jaar moet je op oudejaarsdag rood ondergoed dragen. Na twaalf uur verplaatsen de feesten zich naar binnen. De vele gigantische clubs pakken groot uit en je kunt hier uiteraard feesten tot in de late uurtjes. In tegenstelling tot eerdergenoemde bestemmingen is vuurwerk in Barcelona niet echt een ding. Als je hiervan houdt ben je in de Catalaanse hoofdstad dus aan het verkeerde adres!

Waar ga jij dit jaar oud en nieuw vieren? Laat het ons weten in de comments!

Reageren