Dit zijn de beste landen voor een geweldige safari!

Een safari is iets wat elke natuurliefhebber een keer in zijn leven gedaan moet hebben. Op safari sta je zo dichtbij de natuur en de wilde dieren dat je het bijna niet kunt geloven. Dit en de spanning van een safari zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Wie denkt dat je alleen in Afrika voor een safari terecht kan heeft het fout. Zo kun je ook in andere continenten op safari, zelfs in Europa! Waar precies? Dat lees je hieronder! Wij hebben de beste landen voor een geweldige safari op een rijtje gezet.

1. Op Safari in Borneo

In Borneo bevindt zich een rehabilitatiecentrum voor orang-oetangs. Deze vriendelijke apen worden hier voorbereid op een terugkeer naar de wildernis. Met name in de ochtend en middag, wanneer de orang-oetans gevoerd worden, is de kans groot dat je deze beestjes van dichtbij kunt bewonderen. Je kunt in Borneo zelfs in de jungle overnachten!

2. Op Safari in India

In Kerala, India ligt het Periyar Tijger reservaat. Dit gebied wordt ook wel de tuin van India genoemd en je kunt hier al wandelend op safari. Loop langs de unieke ‘tiger trail’ en als je geluk heb kom je een van de 50 tijgers tegen. Daarnaast vind je hier ook bisons, herten, wilde zwijnen en zelfs olifanten. Een safari om nooit meer te vergeten!

Bekijk ook deze leuke safari’s in India:

Lees ook: De hoogtepunten van Centraal-India!

3. Op Safari in Amerika

Ook in de Verenigde Staten kun je geweldig op Safari. Het Everglades National Park ligt in het zuidwesten van Florida en in die gebied vind je verschillende bedreigde diersoorten. Zo leven in dit subtropisch moerasgebied krokodillen, kikkers, schildpadden dolfijnen en de zeldzame Florida panter! Dit park staat tevens op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bezoek het Everglades National Park met deze top tours:

4. Op Safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika blijft het populairste safari-land. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar dit Afrikaanse land om de bekende ‘Big 5’ te bewonderen. Madikwe is de populairste bestemming. In dit Nationale Park kun je leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en buffels spotten. Wel is het verplicht om met een gids door het park te rijden. Je kunt dus niet zelfstandig op Safari.

Dit zijn de top accommodatie opties in het Madikwe wildreservaat:

Lees ook: De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika!

5. Op Safari in Kenia

Een ander populair safari-land in Afrika is Kenia. In Navaisha in de Great Rift vallei vind je roze pelikanen, flamengo’s en nog veel meer prachtige dieren. Ook het Masai Mara reservaat is een echte aanrader. Hier komt elk jaar de ‘Great Migration’ langs. Duizenden zebra’s, antilopes trekken over deze savanne’s terwijl ze achtervolgd worden door roofdieren. Deze ervaring zul je nooit van je leven vergeten!

Ontdek Masai Mara tijdens deze top safari’s:

6. Op Safari in Argentinië

Ook in Zuid-Amerika kun je geweldig op safari. Op het Argentijnse schiereiland Valdés leven gigantische kolonies zeeolifanten en zeeleeuwen. Daarnaast vind je hier walvissen en orka’s. Daarnaast kun je in het Tombo Reservaat in de winter de grootste Magellan pinguïn kolonie van de wereld van dichtbij bekijken.

Lees ook: De mooiste bestemmingen in Zuid-Amerika!

7. Op Safari in Australië

In het binnenland van het prachtige Australië kun je ook op safari. De prachtig rode vlaktes worden bewoond door kangaroo’s, struisvogels en nog 22 andere diersoorten. Daarnaast groeien hier meer dan 500 plantensoorten en leven hier 72 verschillende reptielen.

8. Op Safari in de Pyreneeën

We sluiten deze lijst af met een Europese bestemming. In de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje kun je namelijk ook op Safari. Je vindt hier weliswaar geen leeuwen, tijgers, olifanten en andere beschermde dieren, maar wel leven hier de meest zeldzame vogelsoorten. Dit is een waar paradijs voor de vogel- en vlinderliefhebber. Zo stikt het hier van de gieren en kun je ook de Europese honing buizerd spotten. In het voorjaar worden hier ook verschillende ‘vlinder-safari’s’ georganiseerd.

Ben jij wel eens op safari geweest? Laat het ons weten in de comments!

Reageren