Bescherm je smartphone op reis

Hoe voorkom je dat…

–    Je smartphone kwijtraakt?

Raak je je smartphone kwijt op reis, dan heb je een groot probleem. Niet alleen omdat je niet weet wat er is gebeurd (heb je hem onoplettend weggelegd? Ben je hem verloren? Zit hij onderin je tas?), maar ook omdat je hem niet zo makkelijk terugvindt. Je kunt van tevoren een applicatie installeren die je helpt een verloren smartphone terug te vinden. Zo is er bijvoorbeeld ‘find my iPhone’, waarbij je je smartphone op een plattegrond weer terug kunt vinden. Dit helpt ook in geval van diefstal, waarbij je jouw telefoon kunt volgen.

–    Je smartphone gestolen wordt?

Doe je smartphone nóóit in een jas- of broekzak! Zakkenrollers kunnen zonder dat je het merkt je smartphone meenemen en meestal krijg je hem nooit meer terug. Daarom zorg je dat je smartphone altijd veilig is opgeborgen, bijvoorbeeld in een binnenzak met rits of in een gesloten tas. Zorg wel dat je kiest voor een tas die altijd binnen handbereik is en die je stevig vast kunt houden of kunt vastgespen. Want hoe vaak je ook denkt ‘het overkomt mij niet’: elk jaar zijn er weer honderden Nederlanders van wie de smartphone, al dan niet compleet met tas en portemonnee, wordt gestolen in het buitenland.

–    Je smartphone nat wordt?

Een groot deel van dit probleem heb je zelf in de hand. Hoe vaak glijdt een smartphone niet vanuit een broekzak zo het toilet in? Ook kun je tijdens je vakantie zorgen voor een veilig smartphonehoesje met een band eraan die je om je pols kunt doen. Dit beschermt je smartphone wanneer je iets te enthousiast foto’s maakt of als mensen tegen je op botsen. Zorg ervoor dat je smartphone niet in de buurt van nattigheid komt zonder hem ofwel veilig op te bergen ofwel stevig vast te maken aan bijvoorbeeld je pols of je tas.

Dit is dus niet zo handig…

Smartphone nat worden op vakantie

–    Je smartphone stuk gaat?

Een hoesje is niet alleen handig om de smartphone ergens aan vast te kunnen maken als je in de buurt van water komt: het beschermt je smartphone ook tegen schade. Een beschermlaagje voor je telefoonscherm is nooit een overbodige luxe, maar zeker op vakantie is een stevige hoes een aanrader. Zorg ervoor dat er te allen tijde een stevige cover om je smartphone heen zit, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan wanneer hij valt.

–    Je smartphone wordt gebruikt door anderen?

Op vakantie kom je soms in vreemde situaties terecht. Zeker wanneer je nog jong bent en je houdt van uitgaan, is het verstandig om te voorkomen dat anderen jouw telefoon gemakkelijk kunnen gebruiken. Dit voorkomt genante situaties of ergere dingen wanneer je smartphone wordt gestolen. Zorg altijd voor een goede toegangscode en zorg ook dat je simkaart een extra lock heeft met een andere code. Zo kan iemand zich misschien wel toegang verwerven tot je telefoon, maar in elk geval niet tot je simkaart met gevoelige gegevens.

Een smartphone is een relatief kwetsbare telefoon met een heleboel informatie en data erop. Je wilt niet dat deze in verkeerde handen terecht komt! Bovendien wordt je vakantie behoorlijk bedorven als je smartphone onderweg beschadigd raakt. Voorkom dit door goed voor je smartphone te zorgen en schade te voorkomen: zo geniet jij lekker ontspannen van je vakantie

Reageren