Beleef de Amerikaanse cultuur tijdens een rondreis in Amerika

Amerika is natuurlijk een prachtig land om te ontdekken. Veel mensen gaan tijdens de vakantie toch altijd weer naar de landen die allemaal een beetje op elkaar lijken, de Verenigde Staten zijn voor velen nog altijd onbekend terrein. Dit is jammer en hier moet dan ook echt verandering in komen! Wij laten je in dit artikel zien wat nu zo tof is aan een rondreis in Amerika en wat de redenen zijn waarom jij er ook heen zou moeten gaan.

Een unieke cultuur

Het is natuurlijk een feit dat de Amerikanen echt een andere cultuur hebben dan de mensen hier in Nederland. Dit is dan ook gelijk het grote voordeel van een rondreis door Amerika, tijdens deze reis kan je allerlei ervaringen opdoen die je nog de rest van je leven zal onthouden. Je leert de Amerikaanse burger kennen, je ziet wat hij of zij doet en wat de Amerikanen nu echt belangrijk vinden. Hier heb je toch veel meer aan dan aan een of andere strandvakantie?

Lees ook Het grensbeleid in Amerika voor Nederlanders: zo werkt het!

Tevens is het zo dat je tijdens de rondreis langs heel wat plekken komt. Dit maakt het dan ook mogelijk om te zien wat nu de verschillen zijn tussen de gebieden. Zo is het gebied rondom Washington natuurlijk zeer verschillend ten opzichte van bijvoorbeeld Texas. Als je op vakantie bent dan zal je elke keer weer iets te beleven hebben. Van de vriendelijke mensen in New York tot aan de echte Amerikanen in het zuiden van het land.

Genoeg steden om te ontdekken

Los van de mensen en de cultuur is er natuurlijk ook genoeg te zien in de verschillende steden in de Verenigde Staten. New York is als hoofdstad van het oosten toch wel echt dé plek die je een keer gezien moet hebben. The Empire State building en de andere torenhoge gebouwen geven de gehele stad een zeer indrukwekkend uiterlijk. Op straat is er altijd weer genoeg te beleven, van straatmuzikanten tot aan hot dog verkopers. Bezoek ook eens het 9-11 memorial, zeer bijzonder om te zien. Je leert hier wat voor impact deze verschrikkelijke dag heeft gehad op de VS.

9-11 memorial

Mocht je nu iemand zijn die altijd maar weer gestrest wordt van die drukke steden dan zijn er natuurlijk ook nog genoeg mooie plekken in de natuur te vinden. De Grand Canyon is werkelijk waar de mooiste vallei die je ooit zal zien, veel films zijn hier dan ook opgenomen. Maak ook een selfie bij Mount Rushmore, deze bekende hoofden in de rotsen zijn keer op keer weer terug te vinden op de vele ansichtkaarten en posters. Een rondreis door Amerika zal ervoor zorgen dat je een vakantie hebt die je de rest van je leven nooit meer zal vergeten. Een cultuur die bijzonder is, nergens anders vind je zo’n mooie omgeving als in Amerika.

Mount Rushmore

Reageren