Backpacken in Taiwan, dit moet je weten

Backpackers hoor je niet vaak over het Aziatische eiland Taiwan. En dat is jammer want is een geweldige bestemming voor een backpack reis. Taiwan heeft een bijzondere cultuur. Het is een mix van de Chinese en de Japanse cultuur. En de mensen in Taiwan zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast is de natuur ook nog eens geweldig mooi, en zijn er de indrukwekkende steden.

Wat is er te zien in Taiwan?

Tapei is de wervelende hoofdstad van Taiwan met een indrukwekkende skyline. Je kunt hier heerlijk eten en goed uit. De top bezienswaardigheden van de stad zijn de Longshan Temple, Het National Taiwan Museum, 2-28 Peace Park, en de geweldige Chiang Kai-Shek Memorial Hall.

Als je een kleinere stad wilt bezoeken dan is Lukang een aanrader. Het is een van de oudste steden van Taiwan en wordt ook wel het levende museum genoemd. Denk aan een wirwar van kleine straten, goed verstopte muffige winkels en geweldige oude tempels.

Het bekendste nationale park van Taiwan is Tarako National Park. De natuur hier is bergachtig en wild. Het heeft groene bossen, watervallen en een rivier met helder blauw water. Het is een prachtige plek voor een wandeling. Als je het Tarako National Park wilt bezoeken dan kan je het beste Hualien als je uitvalsbasis gebruiken.

Als je het nog hogerop wilt zoeken, bezoek dan het Hu Shan gebergte. Er zijn hier verschillende wandelpaden en hutten om in te overnachten. Eenmaal aan de top wordt je beloont met een betoverend uitzicht.

Waar kan je leuk en goedkoop overnachten?

In Taipei is een groot aantal mooie en schone hostels te vinden. De prijzen voor een bed in een dorm variëren tussen €11,- en €17,- per nacht. Het TapeiTapei hostel is een aanrader. Het is een mooi hostel met een gezellige sfeer en een goede centrale locatie. Het adres: Sect. 1, Chongqing S. Road, Zhongzheng District.

In de rest van Taiwan zijn in de populaire toeristische plaatsen hostels te vinden. Een andere aanrader is het Slow Soul hostel in Taichung. Adres: No3, Ln.57, Zhongren Street, West District. Dit is een sfeervol hostel waar je even goed kunt bijkomen. Mocht je een echte avonturier zijn dan kan je in Taiwan ook kamperen. Er zijn verschillende campings te vinden waar je je tentje kan opzetten.

Waar kan je lekker eten?

In Taiwan kan je heerlijk op straat eten bij kraampjes of nachtmarkten. Het eten op straat is goedkoop, je betaalt tussen de 1-2 euro voor een maaltijd. In een restaurant betaal je tussen de 10-20 euro als je uitgebreid uit eten gaat.

Probeer in Taiwan eens een lokale specialiteit zoals een oesteromelet ( 蚵仔煎 ) of Aiyu jelly 愛玉) Qua drankjes is een Pearl milk tea, oftewel Bubble tea (珍珠奶茶 ) erg populair. Dit is thee met melk en zachte balletjes erin van tapiocameel. Lekker!

Praktische tips voor backpackers in Taiwan:

  • Neem een visitekaartje mee van het hotel of hostel waar je verblijft. Niet elke Taiwanees kan Engels, en zo kom je toch weer thuis mocht je verdwaald zijn of een taxi nemen.
  • Taiwan heeft het hoogste aantal scooters per persoon in de wereld! De smog kan daardoor soms verschrikkelijk zijn. Neem daarom een masker mee, en mocht je astma hebben neem dan contact op met je dokter of je extra maatregelen moet treffen.
  •  Vergeet niet je reisstekker mee te nemen. De stopcontacten in Taiwan zijn anders dan in Nederland. 

Reageren