Backpacken in Nepal: de gids

Het land van de Himalaya”s en de Mount Everest, het land van boeddhisme en het land van vriendelijke Nepalezen . Dat is Nepal. Niet voor niets een geliefd land bij veel backpackers. Dit zijn de hoogtepunten van Nepal, het dagelijks budget van een backpacker en de beste tijd om Nepal te bezoeken:

De hoogtepunten van Nepal

Kathmandu

Je zult waarschijnlijk in Kathmandu aankomen. En de hoofdstad van Nepal is zeker een bezoek waard. De meeste mensen moeten er wel even wennen aan de smog en de drukte. Maar Kathmandu heeft veel interessante bezienswaardigheden. Plus het geeft je een eerste indruk op de Nepalese levensstijl. Enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn de Monkey tempel, gelegen op een heuvel met mooi uitzicht over Nepal, Durbar square, een plein omringd door tempels en paleizen, en het plaatsje Boudha dichtbij Kathmandu waar de grootste stupa van Nepal staat.

Als backpacker waarschijnlijk in het toeristische Thamel, waar je ook heel goed kan winkelen voor souvenirs.

Bandipur

Dit dorpje in het midden van Kathmandu en Pokhara en is daarom heel goed als tussenstop te bezoeken. Het is een klein dorpje wat hoger ligt. Nadat je de berg bent op geslingerd kom je aan in een sfeervol dorpje met oude statige huizen met mooie gevels rond een plein met keien. Rondom Bandipur kan je mooie wandelingen maken in de natuur. Er is ook een bijzondere grot die je kan bezoeken.

bandipur nepal

Pohkara

Pokhara is een veelbezochte stad. De stad ligt aan het mooie Pehwa meer en vanuit de stad heb je bij helder weer schitterend uitzicht over de Himalaya’s. Pokhara is dan ook de uitvalsbasis voor vele wandeltochten in de bergen. Ga lekker eten in een van de vele restaurants, vaar over het meer of koop souvenirs. Een mooie tempel om te bezoeken is de Shanti Stupa wat op een berg ligt waar vanaf je uitzicht hebt over Pokhara en de Himalaya’s.

pokhara nepal

Chitwan

Als je aan Nepal denkt denk je niet meteen aan de savanne, neushoorns en olifanten. Maar toch is er in het zuiden van Nepal een groot natuurpark waar je dit kan vinden. Ga op een safari om dieren te spotten, help met olifanten wassen en vaar over de rivier.

Budget

Als backpacker geef je in Nepal tussen de 15 en 20 euro per dag uit. Eten en accommodatie zijn beide erg goedkoop. Toegangskaarten voor tempels, een safari in het Chitwan nationaal park en de toegangspassen tot de treks in de bergen zijn wat duurder. Maar Nepal is zeker een van de goedkoopste landen ter wereld om te reizen, voor het geld hoef je het niet te laten.

Wanneer?

De beste periodes om Nepal te bezoeken zijn het voorjaar en het najaar. In de zomer is het de regentijd in Nepal en het kan er zo erg regenen dat wegen er worden gesloten. Geen beste tijd dus om daar te zijn. En in de winter kan het in Nepal erg koud en mistig zijn, waardoor je vaak geen zicht hebt op de mooie bergen.

Reageren