Backpacken in Vietnam; voorbereiden, kosten en reistips

Vietnam is een populaire vakantiebestemming onder backpackers. Het land is veelzijdig en goedkoop. Daarnaast is het klimaat erg aangenaam, wat ervoor zorgt dat je hier prima kunt rondtrekken. Omdat de cultuur én het klimaat nogal verschillen van Nederland, is het wel belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Hoe bereid je je goed voor op een rondreis door Vietnam? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

Visum

Allereerst dien je een visum aan te vragen voordat je Vietnam binnen mag komen. De eenvoudigste manier is om een e-visum voor Vietnam aan te vragen. Net zoals bij de andere e-visums is het proces eenvoudig en daarom raden we deze manier ten zeerste aan. De kosten voor die visum zijn 39,95 en de geldigheid van een e-visum Vietnam is 30 dagen. Hoe vraag je dit visum aan? Het werkt zeer eenvoudig. Je vult het aanvraagformulier online in, stuurt een scan van je paspoort en een (recente) pasfoto in en je voldoet de betaling. Indien je alles correct hebt ingevuld ontvang je het visum binnen 72 uur.

vietnam backpacken

Het klimaat in Vietnam

Nu je visum geregeld is, kan het plannen van je reis beginnen. Als backpacker kun je niet veel spullen meenemen. Daarom is het belangrijk om je backpack tactisch in te pakken. Wat voor kleren kun je het best meenemen naar Vietnam? Het klimaat in Vietnam is erg divers. In het noorden kun je koude winters ervaren, terwijl het zuiden voornamelijk tropisch is met temperaturen tot 40 graden Celsius. Hieronder een overzicht van de weersomstandigheden per maand van het jaar:

Oktober t/m Maart

Dit is het regenseizoen in het Noordoosten van het land. Met name in oktober en november valt er erg veel regen. In het zuiden is het daarentegen wel mooi weer met beduidend minder regen. Reis je in deze periode? Dan kun je dus beter het zuiden van het land bezoeken.

April t/m Oktober

Dit zijn de heetste maanden in Vietnam. In het hele land zal het erg warm zijn met temperaturen oplopend tot 40 graden Celsius. Uitzondering zijn de berggebieden, hier zullen de temperaturen een stuk lager liggen.

Beste reistijd

De beste maanden om Vietnam te bezoeken zijn December t/m Maart. De temperatuur is aangenaam en –uitzonderingen daargelaten – de regen valt op veel plekken mee. Probeer indien mogelijk de feestdagen te vermijden. De hotelprijzen zullen tijdens kerst en oud en nieuw gegarandeerd omhoogschieten!

vietnam backpacken zon

Lees ook: Hoe maak je de tofste foto’s als je solo reist?

Vietnam op de brommer

Een populaire manier om Vietnam te ontdekken is op de brommer. Een brommer huren of kopen is zo gepiept en op dit voertuig kun je (bijna) overal komen. Zo ervaar je ultieme vrijheid en kom je plekjes tegen waar je normaal niet zo snel zult komen.

Heb jij Vietnam weleens bezocht? We horen graag je ervaringen!

Reageren