Backpacken in Thailand

Backpacken in Thailand is een droom voor velen. Even helemaal vrij zijn en doen wat je wilt terwijl je geniet van dit prachtige land. Thailand heeft mooie stranden, heerlijk eten, vriendelijke inwoners en geweldige steden. Het is daarom een perfecte backpack bestemming. Nog meer voordelen zijn dat het leven er goedkoop is, de zon er vaak schijnt en je er goed kunt feesten. Dit is wat je moet weten als je wilt gaan backpacken in Thailand:

Wat is de beste tijd om Thailand te bezoeken?

De beste tijd om Thailand te bezoeken is buiten het regenseizoen. Nu is het alleen zo de eilanden aan beide kanten van Thailand een tegenovergesteld regenseizoen hebben. Maar, dat betekent ook dat er altijd wel een kant is waar het niet regent. De maanden december tot en met maart zijn het beste om Thailand te bezoeken. Perfecte timing dus om de kou hier in Nederland te ontvluchten!

thaise eilanden

Waar heen?

Thailand is een veelzijdig land. Het noorden van Thailand is groen en bergachtig, je kunt hier mooie scootertochten maken, watervallen bezoeken en het leven in kleine dorpjes zien. Het zuiden heeft veel stranden en is omgeven door mooie eilanden. Ga hier heen om te snorkelen, duiken feesten of om te relaxen. Dan zijn er ook nog de grote steden als Bangkok en Chiang Mai. Bangkok is een bruisende hectische stad en Chiang Mai ligt in de bergen en is relaxed maar ook toeristisch. Thailand is niet heel groot, daarom kan je in bijvoorbeeld drie weken flink wat van het land zien.

Lees ook: Khao Sok, het mooiste Nationaal Park van Thailand!

Backpack route voor drie weken Thailand

Week 1

  • Begin in Bangkok en geef jezelf drie dagen de tijd om deze geweldige en indrukwekkende stad te ontdekken. Eet streetfood, feest met andere backpackers, verdwaal in de stad en bewonder de mooie tempels.
  • Ga met een bus of trein voor drie dagen naar het noorden richting Chiang Mai. Geniet van massage’s, heerlijk eten, het bruisende uitgaansleven en de vele bijzondere bezienswaardigheden.
  • Vanuit Chiang Mai reis je door de bergen naar Pai. Een relaxed hippie dorpje. Volg een yogacursus, drink kombucha en huur een scooter om de mooie watervallen te bezoeken.
  • Reis een lange dag of nacht naar het zuiden

Week 2:

  • Ga terug naar het zuiden en bezoek Sukkothai. Dit kleine stadje was ooit de hoofdstad van Thailand. En nu is er een prachtig historisch park dat op de UNESCO werelderfgoed lijst staat.
  • Nog iets meer in het Zuiden ligt Ayutthaya. Ook deze oude stad is vol met mooie oude tempels en indrukwekkende ruïnes.
  • Ga richting de kust op weg naar een van de Thaise eilanden.

Week 3:
Thailand heeft zoveel eilanden! Deze mag je echt niet missen. In week 3 kan je een week relaxen, feesten of duiken op een van de eilanden. Lees hier, en hier meer over de Thaise eilanden.

thaise eilanden

Waar slapen in Thailand?

Omdat Thailand zo’n populaire bestemming is zijn er voldoende leuke hostels te vinden. Dit zijn ook zeker de beste plekken om andere backpackers te ontmoeten. Vooral in de grote steden vind je veel hostels. Maar ook hotels zijn goedkoop. Op de meeste eilanden zijn simpele guesthouses te vinden. Uiteraard kan je ook via AirBnb kamers huren. Als je Thailand in het hoogseizoen ( december tot maart) bezoekt dan kan je het beste je accommodatie van tevoren boeken.

Budget backpacken in Thailand

Uiteraard kan je zoveel of weinig geld uitgeven als je zelf wilt. Maar een gemiddelde backpacker geeft ongeveer 800 euro uit in een maand reizen door Thailand. Dit is zonder de vliegtickets naar Thailand toe. Accommodatie kost tussen 10 en 20,- per nacht. En verder ben je waarschijnlijk het meeste geld kwijt aan alcohol en bezienswaardigheden. Je kunt voor erg weinig geld heerlijk eten op straat, en de trein en bus in Thailand zijn ook goedkoop.

budget backpacken in thailand

Vaccinaties Thailand

De enige vaccinatie die je verplicht bent als je Thailand bezoekt is die voor gele koorts, als je 7 dagen hiervoor in een land bent geweest met gele koorts. Vaccinaties die worden aangeraden zijn die voor DTP, Hepatitis A en voor Buiktyfus.

Visum Thailand

Als Nederlander of Belg heb je voor een kort bezoek aan Thailand geen visum nodig. Als je aankomt in Thailand per vliegtuig heb je 30 dagen visumvrij. Kom je via land? Dan heb je helaas maar twee weken zonder visa. Wil je langer blijven? Dan kan je een toeristenvisum regelen. Deze is 60 dagen geldig en kan je bij de Thaise ambassade aanvragen.

Reageren