Backpacken in Panama? 7 tips!

Panama is een echt ‘backpackland’. Dit tropische land ligt in Midden-Amerika tussen Costa Rica en Colombia in. Ben jij een echte backpacker en ben jij van plan Panama te bezoeken? In onderstaand artikel hebben wij de mooiste bezienswaardigheden van Panama en de handigste backpacktips op een rijtje gezet!

Panama

Panama wordt door velen gezien als een van de mooiste landen van Midden-Amerika. Je vindt hier de mooiste stranden, gezellige steden en indrukwekkende jungles. Daarnaast is de bevolking erg gastvrij en zul je overal een warm welkom krijgen. Welke bezienswaardigheden in Panama moet je als backpacker nu echt zien?

1. Stranden

Het land heeft, zoals je op de kaart kunt zien, een rare lange vorm. Deze rare vorm heeft echter een groot voordeel: strand! Panama heeft een relatief lange kustlijn aan twee verschillende oceanen. Aan de ene kant vind je de Caribische kust en aan de andere kant de Pacifische kust. Je hebt keuze uit ontiegelijk veel witte zandstranden, de een nog mooier dan de anderen. Op deze stranden kun je natuurlijk heerlijk zonnen en zwemmen in de zee, maar er is meer. Je kunt in Panama ook geweldig duiken en snorkelen!

panama-backpacken-2

2. Panama-stad

Je reis in Panama begint hoogstwaarschijnlijk in Panama-stad. Hier komen alle internationale vluchten aan en dit is het middelpunt van het land. De gigantische stad voelt weliswaar erg westers aan, maar heeft zeker zijn charme. Zo staat de stad vol met tropische palmbomen en is het in verhouding met andere Midden-Amerikaanse steden erg ‘groen’. Ook valt deze stad qua prijs erg mee. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in dure hotels te slapen, maar er zijn ook vele budget opties.

panama-backpacken-4

3. Boquete

In het Oosten van Panama bevindt zich het stadje Boquete. Dit prachtige plaatsje ligt in het midden van een valei en wordt omringd door dichte jungle. Het is hier iets frisser als aan de kust, maar na een paar weken in de warmte heb je hier als het goed is wel eventjes behoefte aan. Het stadje zelf lijkt in eerste instantie niet zo bijzonder, maar het is vooral de omgeving die voor een onvergetelijke ervaring zal zorgen. De wilde jungle, indrukwekkende watervallen en prachtige uitkijkpunten zullen je je hele leven bij blijven. Je kunt hier prachtige lange wandelingen maken, raften, bergbeklimmen of quadrijden. Ook vind je hier unieke ‘wildlife’. Met een beetje geluk kun je hier zelfs een luipaard tegenkomen. Je kunt de jungle zelf bewandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om met een (privé) gids mee te lopen. Kortom, een bezoekje aan Boquete mag absoluut niet ontbreken op de planning!

panama-backpacken-3

Lees ook: Reizen door Zuid-Amerika: tips and tricks!

4. San Blas

Naast het vaste land bestaat Panama ook uit een 20-tal eilanden. De San Blas eilanden worden door velen gezien als de mooiste van het land. Je vindt hier de mooiste stranden en er heerst een relaxte sfeer. Het leven is hier simpel en eenvoudig, verwacht dus geen drukke steden etc. Je kunt hier heerlijk tot rust komen!

panama-backpacken-6

Backpack tips

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Panama, maar dit waren de bezienswaardigheden die je als backpacker in ieder niet mag overslaan. Hieronder nog een overzicht met handige tips ter voorbereiding van jouw backpackreis door Panama!

panama-backpacken-5

Lees ook: 6 redenen om Costa Rica te bezoeken!

#1. Kook zelf

Met uitzondering van de hotels, hebben de meeste accomodaties in Panama een (gedeelde) keuken. Restaurants zijn op de meeste plekken aan de dure kant. Als je op budget reist raden we je dus aan om zoveel mogelijk zelf te koken. Je kunt bij de supermarkt en op de markt de lekkerste verse producten halen waarmee je zelf een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten.

#2. Water

In Panama kun je helaas het water uit de kraan niet drinken. Dit is opzich niet zo’n probleem, maar de waterflessen in de supermarkt zijn aardig duur. Zo betaal je voor een fles van anderhalve liter al gauw meer dan een dollar. Een alternatief is het hervullen van lege flessen. Dit kun je doen bij verschillende winkels of cafe’s en het kost je slechts een fractie van het eerdergenoemde bedrag.

#3. Spaans les

In Panama spreekt bijna niemand Engels… Je kunt je in Panama in principe redden zonder dat je een woord Spaans spreekt. Met handen en voeten kom je namelijk al een heel eind. Toch is het handig om voor vertrek een basiscursus Spaans te volgen. Zo kun je in ieder geval de standaard dingen begrijpen en mensen groeten op straat!

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren