Backpacken in Indonesië

Indonesië is een van de aantrekkelijkste plekken voor een backpack vakantie. Dat is mijn eigen ervaring na een aantal backpack vakanties in de afgelopen jaren. Vorig jaar maakte ik een rondreis door Indonesië en ik was op slag verliefd op de vriendelijke bevolking. Zelden heb ik me zo gastvrij gevoeld tijdens een vakantie. Terecht is dit land daarom erg geliefd onder backpackers.

Backpacken Indonesie

Gevarieerde landschappen en klimaten

Indonesië zelf bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en is maar liefst 50 keer zo groot als Nederland. Juist omdat het land zo groot is, zijn er gevarieerde landschappen en klimaten. In het westen van Indonesië vind je bijvoorbeeld tropisch regenwoud, terwijl je in het oosten juist meer savanne landschap tegenkomt.

Waarom je kiest voor backpacken in Indonesië

Voor een backpack vakantie is het goed om te weten dat de infrastructuur in Indonesië uitstekend geregeld is. De mensen zijn behulpzaam en helpen je graag verder op weg. Bovendien is het ook een goedkoop land, dus je hoeft er niet je gehele bankrekening voor leeg te plunderen. Aan het einde van mijn vakantie had ik zelfs nog geld over.

Idjen volcano

Je kunt je backpack vakantie een geheel andere betekenis geven door wat vrijwilligerswerk in te doen. Het land is namelijk arm en jij kunt op geheel eigen wijze je steuntje bijdragen. Zo heb ik in mijn vakantie 2 dagen geholpen met het bouwen van een school. Een unieke ervaring! De avond werd afgesloten met een traditionele Indonesische maaltijd. Uiteraard ontzettend lekker!

Mooie herinneringen en ervaringen

Zin gekregen in een backpack vakantie in Indonesië? Ik kan het je absoluut aanbevelen! Je neemt een berg een herinneringen en ervaringen mee terug waar je je hele leven nog iets aan hebt. Ga daarom op zoek naar voordelige vliegtickets en boek een reis naar Indonesië.

Backpacken door andere landen

Ben jij een fervente backpacker? Lees dan ook deze artikelen vol met tips om te backpacken:

Reageren