Backpacken in Canada

Canada is nou niet het eerste land waar je aan denkt bij backpacken. Het is er dan ook niet zo goedkoop als in Zuid-Oost-Azië of zo zonnig als in Zuid-Amerika, maar het is wel een originele bestemming en het is de perfecte plek voor liefhebbers van natuur. Het land is vol met vriendelijke mensen, mooie steden en de meest uitlopende landschappen. Van de Calgary bergen naar het oerwoud van Vancouver, van de toendra van Yukon naar de stranden van de Oostkust. In deze blog vertel ik je meer over de hoogtepunten van Canada en geef ik je tips voor als je in Canada wilt gaan backpacken.

Wat mag je niet missen in Canada?

De steden

Vancouver
Deze stad is de favoriet van vele backpacker. Want het is omgeven door mooi natuur. Aan de ene kant zijn er besneeuwde bergen en aan de andere kant de oceaan. Je vind er het Stanley Park, een van de grootste parken van geheel Noord-Amerika. Daarnaast is het er vaak lekker weer, kan je er heerlijk Aziatisch eten en is veel goede live muziek. Een leuke tripje is die naar Vancouver Island, met een groot natuurgebied waar onder andere zwarte beren, poema’s en wolven leven. En, rondom het eiland kan je zelfs walvissen spotten.

Backpacken Canada

Toronto
Deze stad wordt ook wel Canada’s New York genoemd. Het is een drukke stad waar veel gebeurd. Het is de stad van entertainment en de meest culturele plek van Canada. Er zijn geweldige musea, kunstgalerijen en boetiekjes. Neem ook een kijkje bij de haven, dit is een van de grootste havens van Noord-Amerika. Een andere bezienswaardigheid is de CN toren. Tot 2007 was dit de hoogste toren van de wereld. Hij is 553 meter hoog.

Ottawa
Ottawa is de hoofdstad van Canada en kan je makkelijk te voet ontdekken. De stad is gelegen aan de oevers van de rivieren de Ottawa en de Rideau. Je vind er veel mooie musea als het Canadian War Museum en het National Arts Centre. Een andere hoogtepunt is Parliament Hill waar het Canadese parlementsgebouw staat. In de zomer kan je hier het wisselen van de wacht zien.

Whistler
Een van de populairste plekken in Canada is Whistler. Het is Disneyland voor liefhebbers van wintersport en in de warmere maanden kan je hier mooie wandelingen maken in de bergen.

Montreal
In deze stad in Quebec wordt Frans gesproken en de gehele sfeer is er anders dan in de andere Canadese steden. Het heeft een gezellige sfeer, er zijn geweldige restaurants en het voelt net alsof je in Europa bent.

Backpacken Canada

Quebec city
Ook deze stad in de provincie Quebec is een aanrader. Vooral het oude deel van deze stad is heel mooi en heeft veel historische gebouwen. Neem je Franse woordenboek mee en proef zeker de poutine!

De natuur in

Backpacken Canada

Niagara Falls
Deze watervallen op de grens met de USA zijn wereldberoemd. De watervallen zijn dan ook heel indrukwekkend. Maak een boottocht met de Maid of the Mist waarbij je heel dichtbij de watervallen kunt komen. Je kunt hier makkelijk de grens over zodat je de waterval ook van de kant van de Verenigde staten kunt bekijken. Helaas is het verder rond de watervallen een soort Las Vegas. Daarom is het niet de moeite waard om hier lang te blijven.

Backpacken Canada

Banff National Park
Dit is het oudste natuurpark van Canada wat in de Canadian Rockies ligt. Het gehele jaar trekt het veel bezoekers. In de winter kan je hier skiën en de rest van het jaar kan je er wandelen, fietsen of kanoën. Het is een magische plek met prachtige natuur. Het park staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Mooie plekken om te zien in het park zijn het Moraine lake, Valley of the Ten Peaks, Bow Falls en de Upper hot spring.

Icefields Parkway
Dit is een 230 kilometer lange weg dat door het westen van Canada loopt. De weg neemt je mee door de Rocky Mountains. Onderweg zie je canyons, gletsjers en rivieren. De Icefields Parkway loopt van het Jasper Nationaal Park tot aan Lake Louise in Banff.

Backpacken Canada

IJsberen spotten
In de herfst kan je in het kleine dorpje Churchill, gelegen in het noorden van Canada de ijsberen migratie meemaken. Je wordt hier in sledes meegenomen de toendra op om zo ijsberen te spotten die in deze tijd dan hier zijn. Gelukkig ben je wel veilig want de sledes hebben een kooien constructie om zich heen.

Transport in Canada

In de grote steden zijn de meeste afstanden te lopen maar is er ook een goed openbaar vervoer. De goedkoopste manier om verre afstanden af te leggen is per bus. Megabus heeft goede deals, als je op tijd een ticket koopt kost die maar één dollar. Maar je kunt ook een auto huren, of je neemt de trein.

Wanneer naar Canada?

De beste tijd om Canada te bezoeken is van maart tot en met oktober. Dan is het er het warmst en is er de minste neerslag.

Visum voor Canada

Als toerist heb je een Electronic Travel Authorization (ETA) nodig als je naar Canada wilt. Deze kan je online aanvragen. Het kost je slechts 7 dollar en vaak heb je hem binnen enkele minuten binnen.

Tip: Ben je onder de 30 en heb je weinig budget? Probeer dan een Working Holiday Visa te krijgen zodat je een jaar lang in Canada mag werken.

Budget

Uiteraard wil je weten hoeveel je ongeveer kwijt bent als je in Canada gaat backpacken. Natuurlijk hangt het af van op welke manier je reist. Een backpacker geeft gemiddeld 50 euro per dag uit. Waarvan 20 euro naar een bed in een dorm gaat. De rest gebruik je voor het dagelijkse eten, vervoer en activiteiten.

Reageren