Avontuurlijke wintersportreizen naar Edmonton en Jasper National Park!

Vluchten naar Canada worden steeds goedkoper. Bovendien kun je met KLM rechtstreeks vliegen naar bijvoorbeeld Edmonton International Airport. Edmonton, Jasper National Park en het skigebied Marmot Basin lenen zich ideaal voor een avontuurlijke, maar betaalbare wintersportvakantie. In dit artikel leggen we uit wat er nu zo speciaal is aan dit gebied!

Edmonton

Ten oosten van de Rocky Mountains bevindt zich Edmonton. Dit is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Waar grotere steden als Montreal en Vancouver jaarlijks al vele toeristen trekken, is Edmonton ook steeds meer in opkomst. Deze groeiende stad staat bekend om de gezellige festivals en het leuke winkelgebied. Zo vind je in Edmonton het allergrootste winkelcentrum van Noord-Amerika. Het West Edmonton Mall telt meer dan achthonderd winkels en daarnaast kun je hier ook nog andere dingen doen. Zo zit er een casino, een schaatsbaan, een theater en zelfs een waterpark. Ideaal om even een paar dagen onder de mensen te zijn en te genieten van alle activiteiten!

edmonton

Jasper National Park

Vlakbij Edmonton bevindt zich het Jasper National Park. Dit indrukwekkende natuurgebied ligt middenin de Canadese Rocky Mountains en wordt door velen gezien als het allermooiste gebied van Canada. In het park vind je indrukwekkende bergen, verscheidene meren (de één nog mooier dan de ander), unieke gletsjer en niet geheel onbelangrijk: wildlife. Met name laatstgenoemde is een van de redenen waarom mensen het park bezoeken. In tegenstelling tot andere parken, is de kans dat je daadwerkelijk wilde dieren spot erg groot. Denk bijvoorbeeld aan herten, elanden, dikhoornschapen en zelfs beren! Je kunt zelf op pad gaan, maar ook kun je ervoor kiezen om met een gids op avontuur te gaan. Toerskiën, huskytochten en helikoptervluchten behoren ook tot de mogelijkheden.

Marmot Basin

Een wintersportvakantie is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan een skigebied. Het skigebied Marmot Basin ligt middenin Jasper National Park. Dit gigantische skigebied is meer dan 690 hectare groot en er zijn hier 91 pistes te vinden. Deze pistes gaan dwars door de adembenemende natuur van Jasper.  In tegenstelling tot enkele Europese skigebieden hoef je je in Marmot Basin niet druk te maken over de sneeuwzekerheid. Er valt hier elke winter meer dan 400 centimeter sneeuw en het wintersportseizoen duurt hier 6 maanden (!).  Bovendien is deze sneeuw van zeer goede ‘kwaliteit’. De bekende ‘powder snow’ blijft voor langere tijd droog en je zult dus niet in de papsneeuw komen te staan.

Marmot Basin

Goedkoop reizen

Zoals we eerder schreven gaat er een directe KLM vlucht van Schiphol naar Edmonton. Je kunt zelf een vlucht boeken en op ontdekking gaan, maar er is ook een andere mogelijkheid. Het boeken van een voordelige deal via SneeuwzekerDeals. Vanaf €1.041 per persoon kun je 11 dagen op skisafari in deze Canadese streek. Bij deze skisafari die via de reisorganisatie Oad verloopt, zit de (rechtstreekse) vlucht, 9 hotelovernachtingen, huurauto en skipassen inbegrepen. Bovendien kun je gratis je eigen skispullen meenemen met KLM. Vergeet de Franse Alpen, voor hetzelfde geld ga je op een avontuurlijke wintersportvakantie naar het indrukwekkende Canada!

Reageren