Avontuurlijke vakanties: 5 landen die je zou moeten bezoeken

De ontspannen zon, zee en strand vakantie is niet voor iedereen weggelegd. Na al die maanden sparen zijn er genoeg mensen die liever echt op avontuur willen. Een safari Namibië, grote trektochten door het wilde Ierland of de hoogste bergen van Europa beklimmen. Maar wat zijn nu de meest interessante avontuurlijke vakanties die onze mooie wereld te bieden heeft?

1. Op vakantie in Canada

Laten we met een vakantie Canada beginnen. Dit prachtige land heeft natuurlijk van alles te bieden. Je kunt er flinke afstanden afleggen; alles wat op de kaart een klein stukje lijkt is vaak uren reizen. Het land is zo groot dat je er verschillende klimaten kunt vinden, en dus ook allerlei verschillende soorten natuur. Zo vind je een poolklimaat in het noorden, en juist weer een bergklimaat in de Rockies. Van gletsjers tot hoge bergen, in Canada vind je het werkelijk waar allemaal. Je hoeft alleen nog maar te kiezen welk avontuur je deze vakantie aan wilt gaan!

Lees ook: 7 redenen om Canada minstens 1 (of 2) keer in je leven te bezoeken

2. Op vakantie naar Peru

Ben je ook helemaal gefascineerd door de legenden van de Inca’s? Dan is een trektocht door Peru helemaal jouw ding. Maar naast de Inca historie vind je op Peru natuurlijk ontzettend mooie natuur- en cultuurschatten zoals bijvoorbeeld het Titicacameer of de adembenemende Machu Picchu. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?

3. Op de kabelbaan van Kaiser-Brixental

De kabelbanen in de regio van het wilde Kaiser-Brixental zijn ieder jaar weer ontzettend populair onder de avonturiers. Hét vervoersmiddel naar allerlei bergsporten en beklimmingen. Er zijn speciale passen beschikbaar waarmee je allerlei kabelbanen kunt gebruiken en verschillende gebieden kunt bezoeken. Of je nu wilt genieten van de woeste natuur, of echt sportief bezig wilt zijn; avontuur is er genoeg!

Dit zijn de top accommodatie opties in de regio Kaiser-Brixental:

4. Hiken door West-Ierland

Je bent er in een uurtje naartoe gevlogen en kunt er ontzettend avontuurlijk wandelen; het prachtige Ierland heeft van alles te bieden. Er zijn verschillende wandelroutes door het land verspreid; de wildste en mooiste terug te vinden aan de zuidwestkust. Is een wandeling over de kliffen niet avontuurlijk genoeg? Dan kun je er ook bungeejumpen of kliffen beklimmen!

Bekijk deze top activiteiten in de natuurgebieden van West-Ierland:


Lees ook: De 5 mooiste wandelroutes in Ierland

5. Kajakken in Kroatië

Waar Kroatië al langer een geweldige zon, zee en strand bestemming is, barst het er ook van de avontuurlijke mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van kajakken in de zee van Dubrovnik, duiken in prachtige onderwater gebieden of een boot huren en speervissen bij een van de vele eilanden? Wanneer het om water en avontuur gaat kun je in Kroatië bijna overal wel terecht!

Reageren