Amsterdam, liefde op het eerste gezicht tijdens deze citytrip

Het lijkt een cliché om op citytrip te gaan richting Amsterdam, maar toch gaven we het een kans. Een klein festival in het Amsterdamse bos werd uitgebreid met een dagje rondwandelen in de stad zelf. Toegegeven Amsterdam heeft mij aangenaam verrast. Plan jij een bezoekje, of twijfel je nog, blijf dan zeker lezen!

Amsterdam is pure gezelligheid

Wanneer ik deze stad nog maar binnen wandel smelt ik al een beetje. Die gezellige grachtjes stelen eigenlijk al direct mijn hart. We arriveren nog voor 11 uur en trekken richting de Kalverstraat. Dit is the place to be als je wil winkelen in grote ketens. Gelukkige is het er nog niet druk en kunnen we rustig rond kuieren. Daarna komen we op de Dam, het plein in het hart van Amsterdam, inclusief de grootste Bijenkorf ooit, Madam Tussaud, de Nieuwe Kerk, het Nationaal monument en het Koninklijk Paleis. Wat je zeker moet doen in Amsterdam is dwalen door talrijke kleine steegjes, je ontdekt hier heerlijke restaurantjes en prachtige gebouwen.

De 9 straatjes

Waar de Kalverstraat meer toeristisch aanvoelt kan ik mijn hart helemaal ophalen in de 9 straatjes. Deze straatjes kan je omschrijven als pittoresk, authentiek, hip en een absolute must visit bij een bezoek in Amsterdam. Gelokaliseerd in de Amsterdamse grachtengordel kan je hier de beste conceptstores van Nederland vinden. Ook voor heerlijk eten, knusse koffiebars en echt vintage vinden. Waar mensen soms neigen om Antwerpen de modestad te noemen, neigt mijn voorkeur sinds mijn bezoek echt meer naar Amsterdam.  Meer informatie over de 9 straatjes vind je hier.

Het Red Light District

Natuurlijk dien je bij je eerste bezoek aan Amsterdam richting het Red Light District te wandelen. Het hoort er vaak bij, wel eerlijk, voor mij was dit het lelijkste wat Amsterdam te bieden had. Tikkeltje droevig ook om al die jonge vrouwen zichzelf daar te zien verkopen aan de talrijke, soms dronken, toeristen. Heb je echt tijd over, passeer dan even, maar geloof me, je mist hier niets.

De romantiek van de Jordaan

Deze romantische wijk in Amsterdam is een parel. Historische gebouwen, goedkopere restaurantjes, bruine gezellige kroegen, talrijke markten. Je hoort het al, ook dit deel van de stad moet je bezoeken. De Jordaan telt talrijke monumenten en je kan ze allemaal hier vinden. Populaire trekpleister is het Anna Frank huis, zoals je op onderstaande foto kan zien.

Tips om te onthouden

Amsterdam is duur wanneer het neerkomt op parkeren. Zoek vooraf een betaalbare parking of ga met het openbaar vervoer. Wij hebben tijdens ons bezoekje een kleine 17 kilometer gewandeld. Fietsen wordt vaak aangeraden, maar eerlijk dat doe je dan toch op eigen risico. Indien je fietst door het centrum van Amsterdam moet je voorzien zijn van een goed paar ogen.

Het Leidseplein is zeker tijdens de avond populair bij de typische groepen zoals studenten en vrijgezellen. Toeristisch en niet echt de moeite in mijn ogen. Wat je wel moet doen is dwalen doorheen de talrijke straatjes, je kan hier vaak lekkere eten en aan een goedkopere prijs. Wij waren alvast dolenthousiast over deze stad en keren zeker terug.

Heb jij nog tips voor een bezoek aan Amsterdam, deel ze dan hieronder.

 

Reageren