Een alternatief weekend in Rotterdam

Rotterdam is hot and happening! Het wordt inmiddels ook wel het Berlijn van Nederland genoemd. In Rotterdam worden steeds meer hippe en alternatieve cafés, galerijen en winkels geopend. Dit is jouw gids voor een alternatief weekendje weg in Rotterdam. Maar zoals je ziet is de lijst aan hippe en alternatieve plekken in Rotterdam erg lang, dus je kan er zelfs een weekje weg van maken.

Koffie & taart in Rotterdam

The Tea Lab
Hét café voor een gezellig high tea. Maar op de kaart staat ook veel anders lekkers waaronder erg veel soorten thee. Wat dacht je bijvoorbeeld van cocos iced coffee of een soja yoghurt met brownie, caramel en zelfgemaakte muesli? Er is bij The Tea Lab genoeg keuze voor veganisten, vegetariërs en glutenvrije eters.

Lof der Zoetheid
De naam zegt al genoeg! In dit café kan je de lekkerste taartjes eten. Als veganisten heb je hier ook voldoende keuze. Je kunt hier ook heerlijk ontbijten of lunchen.

Uit Je Eigen Stad
Hier worden alleen producten verkocht die uit Rotterdam komen. De lekkere koffie komt van de Rotterdamse koffiebranderij Giraffe. Je kunt hier ook lokaal geproduceerde groentepakketten en bossen bloemen kopen.

Borrelen in Rotterdam

Stirr
In deze hippe cocktailbar werken de bartenders zonder kaart. Je vertelt ze wat je lekker vindt en ze maken creëeren speciaal voor jou een lekkere cocktail. Heel bijzonder en leuk!

Biergarten
Dit is de perfecte spot om  een drankje te doen, het is hier altijd wel gezellig druk. De borrelsnacks zijn ook zeker aan te raden!

Gezellig uit eten in Rotterdam

GYS
In dit hippe restaurant eet je gezond en duurzaam eten dat wordt bereid met streekproducten. Voor vegetariërs en veganisten zijn er genoeg opties. Ook de vormgeving van het restaurant is fris en hip.

Spirit
In dit restaurant worden 100% biologisch en 100% vegetarische gerechten serveert. Om onnodig afval tegen te gaan schep je zelf op waarna de prijs wordt bepaald aan de hand van het gewicht van je bord. Je kunt er heerlijke salades, lasagne, burgers en soepen eten.

Burgertrut
Leuke naam hè? Je raad het vast, je kunt hier burgers eten. Burgertrut vind je in het culturele centrum Roodkapje. Voor een lage prijs eet je hier de lekkerste burgers met óf zonder vlees.

Cultuur snuiven in Rotterdam

Qua cultuur is er genoeg te doen en te ontdekken in Rotjeknor.

Bioscopen
Rotterdam kent wel vier verschillende filmhuizen. Cinerema, Lantaren Venster, WORM en Kino. Hier draaien bekende maar ook minder bekende film uit de gehele wereld.

Alternatieve citytrip Rotterdam

Galerijen

De Witte de Withstraat
De Witte de Withstraat is de hippe en alternatieve straat van Rotterdam. Je vindt hier veel verschillende kunstgalerijen en leuke cafeetjes.

Gallery ArtAttack Rotterdam
Deze kunst galerij toont om de vier maanden en kunstwerken van ruim 24 Nederlandse kunstenaars.

Bob Smit Galery
Dit is een jonge dynamische galerie gevestigd aan de Slaak 20 in Rotterdam Kralingen. De galerie is in 2010 opgericht door Bob Smit om een aanvulling te zijn aan het culturele landschap in Rotterdam.

Stichting WORM
Dit is een Rotterdamse stichting voor experimentele, avant-garde- en undergroundkunst, met name muziek en film. Er worden door WORM festival en concerten georganiseerd en films gemaakt. Check hun agenda op hun website om te zien wat ze deze week organiseren. 

Musea in Rotterdam

Rotterdam kent veel verschillende en interessante musea. Dit zijn twee goede musea in de havenstad, maar er zijn nog veel andere museau in Rotterdam.

Kunsthal
Kunsthal Rotterdam is een expositieruimte in een bijzonder gebouw. Er zijn altijd meerdere tentoonstellingen tegelijk te bezichtigen en daarom biedt de Kunsthal een reis door verschillende werelddelen en kunststromingen.In totaal beschikt de Kunsthal over 3300 m2 tentoonstellingsruimte in een opvallend gebouw, ontworpen door de Rotterdamse architect Rem Koolhaas.

Nederlands fotomuseum
Dit is het nationale museum voor fotografie. Er zijn veel wisselende en veelzijdige tentoonstellingen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag.

Live muziek in Rotterdam

Witte Aap
Dit café was ooit door de Lonely Planet uitgeroepen als tot het beste café ter wereld! Het is een fijne plek om wat te drinken of om live muziek bij te wonen.

Rotown 
Dit is dé plek voor live muziek in Rotterdam. Het poppodium aan de binnenweg bestaat sinds de jaren ’90 en heeft al heel wat bekende artiesten op het podium gehad.

Baroeg
Hou je van de wat hardere alternatieve muziek? Dan is Baroeg dé plek voor jouw. In dit poppodium worden al 35 jaar lang de heftigste muziekavonden gegeven.

Clubs in Rotterdam

BAR
Dit is een van de hipste clubs van Rotterdam met een gezellige sfeer. Er worden veel toffe feestjes gegeven.

NRC (Nieuw Rotterdam Café)
Dit gezellige cafe aan de Witte de Withstraat is ook een fijne plek om te dansen. Boven geniet je een van funky, soul, latin- achtige sound. Beneden in de hete NEXT kan je dansen op lekkere R&B en bekende hits. In de zomer heeft het NRC zelfs een buitentap als het lekker weer is.

Bijzondere plekken in Rotterdam

Blue City
Het Tropicana zwembad staat al een lange tijd leeg en is inmiddels overgenomen door een groep duurzame ondernemers. Inmiddels is de naam omgedoopt tot “Blue City”. Het is bijzonder om in een leeg zwembad rond te lopen. Bezoek ook de Aloha bar op het dak van het zwembad

Fenix Food Factory
Deze culinaire broedplaats vind je in een loods op Katendrecht. Meerdere kleine Rotterdamse ondernemers verkopen en produceren hier hun bijzondere producten. Je koopt er bijvoorbeeld groente direct van de boer, de Rotterdamse Stielmans koffie, fatsoenlijke cider en eigenzinnige boeken. Altijd leuk om een kado te vinden voor iemand anders, of om jezelf te verwennen

Alternatief overnachten in Rotterdam

The Student Hotel
Het concept van The Student Hotel is heel simpel, er wonen tijdens het studiejaar ongeveer 250 studenten. Dit zijn vooral exchange studenten met wat meer budget dan de gemiddelde student. De overige kamers worden verhuurd aan gasten. Maar denk niet dat het erg studentikoos uitzien, het hotel is prachtig! Het is een mooi design hotel en voor de luxe is de prijs redelijk laag. Je vindt The Student Hotel in de wijk Kralingen. Je kunt ook heerlijk eten in hun restaurant The Kitchen.

Hotel New York
Dit beroemde hotel valt in en hogere prijsklasse. Het hotel is duurzaam en heeft hiermee de Green Key onderscheiding ontvangen. Het hotel bestaat al 25 jaar en is van alle luxe voorzien.

 

Reageren