De allerhandigste snacks voor op reis

Een mens moet nu eenmaal eten, zo ook op reis. Al helemaal als je lang in de auto of trein moet zitten eet je het liefst aan een stuk door. Het laatste wat je wilt is de centen waar je zo hard voor gespaard hebt uitgeven in een veel te dure benzinepomp of een prijzige kiosk op het station. En vervolgens kotsmisselijk je reis te moeten vervolgen omdat je teveel ongezond eten hebt gegeten. Nee, geen goed idee… Maar hoe pak je dit wel aan? Wat zijn nu de alleraardigste en lekkerste snacks voor onderweg? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Fruit

Fruit is natuurlijk altijd goed! Met name appels en bananen zijn praktisch om mee te nemen. Deze stop je gewoon in je tas en wanneer je behoefte hebt aan een energieboost kun je hem gelijk opeten. Eenvoudig, gezond en verfrissend lekker!

snacks-reis-fruit

Tip: Varieer en maak heerlijke fruitspiesjes van bijvoorbeeld aardbeien, druiven, stukjes meloen of stukjes ananas.

2. Gedroogd fruit

Ook gedroogd fruit is ideaal. Dit is een alternatief voor snoep. Minstens zo zoet, maar vol met vezels en vitaminen. Vooral gedroogde mango en cranberry’s behoren tot onze favorieten!

snacks-reis-droog-fruit

3. Water

Zorgt dat je altijd genoeg water bij de hand hebt. Het is erg belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. Drink minstens 1,5 liter water per dag, als het warm weer is liever meer!

snacks-reis-water

Tip: vul een fles met water en voeg schijfjes citroen en blaadjes munt toe. Zo is het water lekkerder en nog verfrissender!

4. Rauwkost

Groentes als wortel, tomaat, paprika of komkommer zijn ideaal voor een lange reis. Je kunt deze makkelijk, zonder te knoeien, eten en bovendien zijn ze reuze gezond. Verfrissend en vol met vitamientjes!

snacks-reis-groente

5. Mueslierepen

Mueslirepen zitten vol met gezonde vezels en dienen ideaal als ‘ontbijt’ onderweg in combinatie met een lekker stuk fruit! Die warme kop koffie kun je natuurlijk wel gewoon bij de benzinepomp halen.

snacks-reis-muesli

6. Noten

Helaas zijn noten niet goedkoop, maar wel zijn ze een stuk gezonder als chips. Walnoten, cashewnoten, (ongezouten) pinda’s, amandelen, paranoten, noem maar op. Doe verschillende soorten in een bakje en je hebt de ideale middag snack!

snacks-reis-noten

Tip: Nootjes zijn verschrikkelijk lekker in combinatie met een (alcoholvrij) biertje. Waar drink je het goedkoopste biertje? Dat kun je hier lezen!

7. Wraps

Ook wraps zijn ideaal voor onderweg. Je kunt deze op verschillende manieren vullen. Ben jij een echte zoetekauw? Smeer dan een paar wraps (riant) in met Nutella of pindakaas. Rol ze op in aluminiumfolie en je hebt een heerlijk ontbijt! Als je meer van hartig houdt kun je de wraps vullen met tonijn, mayonaise en een paar blaadjes sla. Op het internet zijn vele recepten voor (koude) wraps te vinden.

Wat is jouw favoriete reissnack? Laat het ons weten in de comments!

Reageren