Een action cam mee op reis? Wij geven je 5 tips voor de beste foto’s en video’s!

Waar we vroeger met onze analoge camera op reis gingen en bij thuiskomst naar de winkel moesten om de foto’s te laten ontwikkelen, gaat dat tegenwoordig wel anders… Er zijn zoveel (digitale) apparaten waarmee je prachtige foto’s en video’s kunt maken die je via het internet gelijk met de rest van de wereld kunt delen. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, digitale camera’s of een zogeheten ‘action cam’. Maar een goede camera betekent niet vanzelfsprekend goede foto’s. Het is nog een hele kunst om echt mooie foto’s te schieten op reis. Hoe pak je dit het beste aan? Wij hebben vijf simpele tips voor de beste foto’s en video’s op een rijtje gezet!

Foto’s

Allereerst drie tips om de mooiste reisfoto’s te maken!

1 Een goede camera

Zoals we eerder al schreven maakt een goede camera niet automatisch ook goede foto’s. Desalniettemin is en goede camera natuurlijk wel bevorderlijk voor de kwaliteit van de foto’s. Op cameranu.nl kun je bijvoorbeeld een goede camera kopen waar je prachtige foto’s mee kunt maken. Heb je geen geld voor een camera of geen ruimte in je koffer of backpack? De nieuwste smartphones beschikken ook over een kwalitatieve camera waar je mooie beelden mee kunt schieten.

2 Spontaniteit

Wat maakt een foto nu een mooie foto? Dat verschilt natuurlijk per persoon. De een vindt dit mooi terwijl de ander weer iets anders mooi vindt. Echt originele foto’s zijn foto’s die spontaan zijn. Foto’s van populaire bezienswaardigheden zijn er genoeg, maar een foto waar jij door een mooie straat loopt is uniek.

3 Bewerk je foto’s

Wie A zegt, moet ook B zeggen. De foto maken is de eerste stap, maar je kunt een foto nog mooier maken door gebruik te maken van nabewerkings-software. Met behulp van programma’s als Photoshop en Lightroom kun je foto’s eenvoudig optimaliseren. Er zijn duizenden opties, maar een paar kleine aanpassingen zullen al een wereld van verschil maken!

action cam 1

Lees ook: Is je telefoon wel verzekerd op vakantie?

Video’s

Naast fotograferen, kun je op reis ook prachtige video’s maken. Met de stijgende populariteit van GoPro-camera’s en drones kun jij als recreatieve reiziger de mooiste beelden schieten. Hieronder twee tips om de beste video’s te maken!

1 Time Lapse

Een time Lapse is een originele manier om je reis in beeld te brengen. Een time Lapse is als het ware een versneld beeld waarin je een lang durend proces in een korte tijd kunt laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige zonsondergang, een drukke wereldstad of snel bewegende wolken.

action cam 2

Lees ook: 5 zomer must haves voor op vakantie!

2 Onderwater filmen

Met de meeste action cam’s kun je prachtige onderwatervideo’s maken. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar je moet wel voorzichtig zijn. Bind altijd je camera met een polsbandje vast aan je lichaam of aan een zogeheten ‘floatie’. Ook moet je van te voren even goed kijken hoe diep de camera onder water kan. De meeste action cam’s zijn tot 10 meter waterdicht.

Heb jij een action cam in bezit? Zo ja, heb jij wellicht nog tips? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren