Acht handige accessoires voor op survivalvakantie

Alleen of met een groep de wildernis in, om zelf op eigen houtje te overleven. Dat is survivallen. Tijdens een survival vakantie kan je genieten van de natuur en het ervaren hoe het is om onder simpele omstandigheden te leven. Je gaat weer even helemaal “back to basic”. Je zult zelf koken, water drinkbaar maken, je slaapplek creëren en je eigen weg vinden. Er zijn handige accessoires die je mee kan nemen op survivalvakantie die je hierbij helpen. Dit zijn acht handige accessoires voor op survivalvakantie:

accessoires survival

Zaklamp
Een zaklamp is erg handig want hiermee kan je ‘s avonds je weg vinden in het donker. Kies bijvoorbeeld voor een lamp die je op je hoofd kan dragen. Zo heb je je handen vrij als je wilt koken of je tent nog moet opzetten.

accessoires survival

Bushcraft zakmes
Een buscraftmes is een onmisbare accessoire. Je gebruikt hem uiteraard bij het koken. Maar een mes komt altijd van pas, bijvoorbeeld om touw door te snijden of om jezelf te verdedigen. Er zijn veel verschillende bushcraftmessen, kies er een die goed bij jou past.

Aansteker of firesteel
‘s Avonds wil je bij een lekker warm vuurtje zitten terwijl je een warme maaltijd eet. Vergeet daarom zeker niet een aansteker mee te nemen. Heb je veel ervaring met survivallen? Dan kan je het jezelf iets moeilijker maken door firesteel mee te nemen. Met deze ijzeren staafjes kan je vuur maken door ze langs elkaar te strijken. Lucifers kan je beter thuislaten, als deze nat worden heb je er namelijk niets meer aan.

GPS horloge
Een GPS horloge is erg handig. Zo weet je altijd hoe laat het is en waar je precies bent. Er zijn horloges met verschillende functies op de markt. Zo zijn er horloges die bijhouden hoeveel kilometer je hebt afgelegd en anderen meten zelfs de temperatuur, weten wanneer de zon opkomt en wanneer het eb of vloed is.

Waterfiltertabletten
Op de meeste plekken in de natuur is water goed drinkbaar, maar je kan er nooit zeker van zijn. Een makkelijke en snelle manier om water drinkbaar te maken is door waterfiltertabletten te gebruiken. Deze doe je in een fles water en na een paar uur is het water goed drinkbaar.

accessoires survival

Gaspit
Je kunt koken boven een zelfgemaakt vuur, maar dat is niet overal toegestaan en ook niet overal mogelijk. Daarom is een gaspit een handige accessoire om mee te nemen. Gasflesjes zijn niet zwaar en het pitje is klein en daarom past het prima in je backpack.

Sneldrogende handdoek
Je even wassen in de rivier? Of lekker zwemmen in de zee? Dat is heerlijk als je aan het survivallen bent. Om je daarna weer te drogen kan je het beste een lichtgewicht sneldrogende handdoek meenemen. Zoals de naam al zegt, deze handdoek is snel droog en weegt niet veel en is daarom perfect voor een survivalvakantie.

EHBO kit
Tijdens het survivallen kan er altijd iets gebeuren, of je kan plotseling ziek worden. Neem daarom altijd een EHBO kit mee.

Reageren