Absolute topspots voor fanatieke mountainbikevakantiegangers

Voor de fanatieke mountainbike-vakantieganger zijn er verschillende topspots. Je hoeft niet eens ver van huis te gaan, in de Belgische Ardennen kun je als mountainbike al goed aan je trekken komen. Maar door net even wat verder te zoeken kom je de absolute topspots tegen. Wij hebben er 4 voor je op een rij gezet. Dus haal je mountainbike onder het stof vandaan (of bestel er eentje!), en ga er deze zomer op uit voor een gezonde, uitdagende fietstocht.

Trentino – Italië

Trentino is een gebied in het noorden van Italië dat nog een beetje Oostenrijks aanvoelt. Trentino wordt ook wel gezien als het voorgebergte van de Dolomieten. Je hebt er vlakke vlaktes en stijlen beklimmingen. Het kan er mediterraans warm zijn mar ook erg fris, een ideale mix van Italië en Oostenrijk. Je fietst langs verschillende rivieren en dalen door prachtige natuurgebieden.

Fietsen Trentino - mountainbiken

Dolomieten – Italië

Een ander mooi mountainbike gebied in Italië is de Dolomieten. Mountainbiken in de Dolomieten is een grotere uitdaging van in Trentino. De onverharde wegen en hoge gebergten zorgen voor stevige mountainbiketochten. En voor de echte natuurliefhebbers; je kunt er fietsen door het nationaal park Parco Naturale Fanes-Sennes, met een rijk flora en fauna.

Parco Naturale Fanes-Sennes fietsen mountainbiken dolomieten

Vulkaaneifel – Duitsland

Vulkaaneifel, de naam van het gebied zegt het al, het meest vulkanische gedeelte van de Duitse Eifel. In de Eifel vind je veel aangelegde mountainbike routes met goede brede paden en duidelijke bewegwijzering. Je fietst door dichte bossen en langs wilde beekjes en rivieren.

Fietsen mountainbiken Vulkaaneifel Duitsland

Sauerland – Duitsland

Nog een mountainbike topspot in Duitsland is Sauerland. Sauerland staat bekend als één van de populairste gebieden onder de fanatieke mountainbikers. De vele hoge heuvels en dichte bossen geven je het gevoel alsof je heel ver van huis bent, terwijl je er met een paar uur rijden bent. Je geniet er van de prachtige natuur en bijzondere uitzichten. Door het afwisselende landschap maakt het ideaal voor verschillende uitdagende mountainbikeroutes.

Ben je er nog niet uit? Op bike-holidays.com vind je nog meer inspiratie voor fietsvakanties!

Reageren