9 dingen die je niet mag vergeten als je met de boot op vakantie gaat

Altijd al met de boot op vakantie willen gaan? Zorg dat je deze 9 dingen bij je hebt, zodat je bootvakantie niet in het water valt.

1. Vaarbewijs

Voorkom een boete en zorg dat je je vaarbewijs bij je hebt. De boete voor het varen zonder vaarbewijs, ook als je niet te hard vaart, is €550. Een vaarbewijs is verplicht voor:

  • motorboten die korter zijn dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 km per uur;
  • pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter;
  • zeilschepen.

Geen zin in een boete? Zorg dat je je vaarbewijs bij je hebt!

2. Spelletjes en ander vertier

Ga je met z’n tweeën, een hele groep of met het gezin? Als jullie lang onderweg zijn naar de volgende bestemming om aan te meren, kan het misschien wel eens saai worden. Zorg voor vermaak op de boot in de vorm van bord – en kaartspelletjes. Maar denk ook aan een goed boek of een stapel tijdschriften.

Zeker als je ook met kinderen op vaarvakantie gaat, is het handig om spelletjes en eventueel knutselspullen mee te nemen.

3. Zwemvesten en reddingslijn

Je weet nooit wat er onderweg gebeurt, neem daarom altijd het zekere voor het onzekere en neem genoeg zwemvesten mee voor het aantal personen op de boot. En vergeet de reddingslijn uiteraard niet. Zorg dat je veilig op pad gaat.

4. Voldoende bescherming tegen de zon

Voldoende bescherming tegen de zon

Zoals je misschien wel weet, verbrandt je op het water veel sneller dan normaal. Voldoende zonnebrandcrème is dus geen overbodig luxe op je vaarvakantie. Daarnaast zijn zonnebrillen, petjes of UV-werende kleding ook een aanrader om mee te nemen.

5. EHBOODB

Eerste Hulp Bij Ongelukjes Op De Boot. Een goed gevulde EHBO-koffer moet je zeker meenemen aan boord. Maar denk ook aan de benodigdheden om kleine problemen met de boot op te lossen, zoals gereedschap en een acculader. Met de juiste acculader blijft de accu van uw boot frequent in goede conditie. Je kan heel eenvoudig online een acculader bestellen.

6. Een waterdichte ton voor kostbare spullen

Je kent ze wel van die witte tonnetjes met een rode deksel, ook wel een waterkluis genoemd. Deze zorgen ervoor dat jouw kostbare spullen niet nat worden. Je kan er bijvoorbeeld je portemonnee, telefoon en belangrijke papieren in bewaren.

Het tonnetje blijft uiteraard drijven als deze per ongeluk in het water valt. Zo kun je met een gerust hart je kostbare spullen toch meenemen op de boot.

7. Kleding

Dat klinkt natuurlijk heel logisch, want je loopt niet je hele vakantie in dezelfde kleding. Maar of je nu in Nederland of in het buitenland op bootvakantie gaat, het weer doet niet altijd wat je verwacht.

Zorg daarom voor zowel regenkleding als warme truien en zomerkleding. Denk hierbij ook aan het juiste schoeisel. Van regenlaarzen tot slippers en waterschoenen, het kan allemaal van pas komen als je met de boot op vakantie gaat.

8. Bed – en badtextiel

Als je boot huurt om mee op vakantie te gaan dan zit dit misschien bij de boot inbegrepen, maar het kan ook voorkomen dat je zelf beddengoed en handdoeken mee moet nemen. Ga je met je eigen boot op vakantie? Dan heb je vast en zeker als een stapel oude lakens die je permanent op de boot gebruikt.

Ga je lang op vakantie? Neem dan voldoende schone lakens en handdoeken.

9. Rubberbootje, surfplank/supboard of sleeptouw

Is het mooi weer en ben je toevallig bij een groot meer of plas? Dan is het heerlijk om jezelf in het water te vermaken of een leuk tochtje te maken met de rubberboot of surfplank/supboard.

Reageren