De 8 mooiste dorpjes van Spanje

Spanje is een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Dit zonnige land heeft een prachtige kustlijn en ook het binnenland is adembenemend mooi. Steden als Barcelona, Valencia en Madrid zijn erg populair, maar vergeet vooral niet de kleine dorpjes in dit land. Spanje kent duizenden ‘witte’ dorpjes. Hieronder een lijst met onze 8 favoriete Spaanse dorpjes. Hasta Luego!

Cadaques

Dit prachtige dorpje ligt in het noordoosten van Spanje. Dit vissersstadje is beroemd en was de favoriete vakantiebestemming van schilders Salvador Dali en Picasso. Cadaqués ligt aan de Middellandse zee en heeft een ideaal klimaat.

Baeza

Baeza ligt in de zuidelijke regio: Andalusië. Dit dorp staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort tot een van de mooiste stadjes van Spanje. Baeza heeft een rijke historie en was de eerste stad in Andalusië die in het verleden werd herover door de Moren.

Ubeda

Ubeda ligt vlakbij Baeza en staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Meer dan de helft van de gebouwen in Ubeda zijn beschermde monumenten. Het hoogtepunt van dit dorpje is de Plaza Vazquez de Molina.

Carmona

Carmona ligt tevens in Andalusië en is absoluut een bezoekje waard. Dit kleine stadje ligt op een hevel en heeft wel wat weg van de stad Sevilla. De 15e eeuwse toren in Carmona lijkt op een replica van de beroemde Giraldatoren in Sevilla.

Cudillero

Cudillero ligt helemaal aan de andere kant van Spanje, in het noordwesten. Dit pittoreske havenstadje ligt in Asturië en heeft Scandinavische invloeden. Het zou namelijk gesticht zijn door de Vikingen. Je vindt hier prachtig gekleurde huizen en je wordt er omringd door hoge bergen.

Ontdek Cudillero met een lokale gids tijdens een van deze dagtochten:

Cuenca

Cuenca staat bekend om zijn hangende huizen, ook wel ‘casas coldadas’ genoemd. De balkonnetjes van deze huizen hangen boven een ravijn waar meerdere rivieren samenkomen. Dit zorgt voor een adembenemend aanzicht. In Cuenca vind je het ‘Museo de Arte Abstracto Español’, een van de grootste musea van Spanje op het gebied van moderne kunst.

Ontdek Cuenca met deze populaire activiteiten:

Deia

Deia ligt op het prachtige Mallorca. Dit stad is zeer populair onder schrijvers, muzikanten, schilders en andere kunstenaars. Het leven is hier erg rustig en ontspannen. Geniet van een tinto de verano terwijl je uitkijkt op de prachtige oceaan.

Bezoek Deia met deze top-beoordeelde tours:

Elche

Elche (Elx in het Spaans) staat bekend om zijn palmbomen bos. Je vindt hier meer dan een kwart miljoen palmbomen. Dit bos werd zo’n 1000 jaar geleden aangelegd door de Arabieren en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Reageren