Dit zijn de 8 meest unieke natuurlijke zwembaden ter wereld!

Zwemmen in een zwembad is natuurlijk hartstikke leuk. Soms wil je alleen wel eens wat anders. Dat chloorwater is ook niet goed voor je haar en huid en daarnaast is het vaak verschrikkelijk druk. Helaas zijn er in Nederland geen natuurlijke zwembaden. Waar vind je deze dan wel? Wij hebben de 8 meest unieke natuurlijke zwembaden ter wereld op een rijtje gezet. Vergeet je zwembroek niet!

1. Havasu Falls

Deze watervallen bevinden zich in Arizona in de Verenigde Staten. Het water valt vanaf zo’n 40 meter naar beneden en neemt door het jaar heen verschillende kleuren aan. Zo kleurt dit mineraalrijke water af en toe groen, blauw en helder turquoise. In de omgeving van de Havasu Falls zijn meerdere natuurlijk zwembaden waar je geweldig kunt zwemmen!

2. Little River Canyon

Ook dit gigantische natuurlijke zwembad bevindt zich in de Verenigde Staten. De Little River Canyon ligt in Alabama en is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, helemaal niet zo klein. Dit meer is maar liefst 19 kilometer lang en wordt omringd door ruige rotsen waar je vanaf kunt springen. De Little River Canyon wordt gezien als een van de schoonste  waterbronnen van de Verenigde staten!

Lees ook: Hoe maak je een roodtrip door Amerika als een Pro?

Dit zijn de top accommodatie opties in de buurt van Little River Canyon:

3. Fairy Pools

Deze magische meren bevinden zich op de Isle of Skye (Schotland). Deze prachtige meren liggen aan de voet van de black Cuillins bergen en het water heeft een prachtig blauw-roze kleur. Je kunt hier geweldig zwemmen, maar laat je vooral niet op het verkeerde been zetten door de warme kleur van het water. Je bent immers in Schotland, het water is ijskoud!

Bekijk deze populaire tours naar Fairy Pools:

4.  Erawan Watervallen

Het Erawan National Park ligt in Thailand en je vindt hier meerdere prachtige natuurlijke zwembaden. Een trap van maar liefst 7 watervallen eindigt in een turquoise-blauw meer waar je geweldig kunt zwemmen. Ook vind je rondom het water prachtige grotten die je zeker moet bezoeken!

Dit zijn de top-beoordeelde tours naar de Erawan Watervallen:

5. Devil’s Pool

De zogeheten Devil’s Pool ligt bovenop de indrukwekkende Victoria Watervallen in Zambia. Dit wereldberoemde zwembad loopt als het ware over in een waterval van maar liefst 110 meter hoog. Dit natuurlijke zwembad is dus niet voor watjes! Google van te voren wel even goed of de Devil’s Pool toegankelijk is… Je kunt hier namelijk alleen zwemmen tijdens de droge periode (mei tot oktober).

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekken om te snorkelen!

Bekijk deze top-beoordeelde tour naar Devil’s Pool:

6. The Blue Hole

Wie zegt dat je alleen maar voor de prachtige stranden naar Jamaica moet gaan, heeft nog nooit van The Blue Hole gehoord. Dit unieke natuurlijke zwembad bevindt zich in een grot en je kunt hier heerlijk zwemmen. Let wel op: de weg naar dit natuurlijke zwembad is onverhard. Je zult dus een sterke auto nodig hebben.

Je kunt The Blue Hole ook ontdekken met een van deze spannende tours:

7. Blue Lagoon

IJsland bezienswaardigheden en reistips - ikbenopreis.nl

Dit prachtige natuurlijk zwembad in IJsland is veruit het meest beroemde water ter wereld. Op nog geen uur rijden van Reykjavik vind je de beroemde Blue Lagoon. In dit thermale meer kun je het hele jaar door heerlijk zwemmen. Het mineraalrijke water heeft een temperatuur van 38 graden Celsius en dat zelfs in de winter!

Lees ook: Geisers in IJsland – deze geisers moet je bezocht hebben

Met deze populaire tours kun je heerlijk zwemmen in de Blue Lagoon:

8. Ik Kil

Dit adembenemende natuurlijk zwembad bevindt zich vlakbij Chichén Itzá in Mexico en wordt door velen gezien als het mooiste natuurlijke zwembad ter wereld. Je krijgt hier echt het gevoel even in een andere wereld te zijn beland. Het meer wordt omringd door rotsen en het prachtig heldere water in combinatie met de hangende lianen zorgen voor een romantisch plaatje. Zwemmen in Ik Kil zal je voor altijd bij blijven!

Met deze tours combineer je het zwemmen in Ik Kil met andere leuke activiteiten in de omgeving:

Heb jij weleens in een natuurlijk zwembad gezwommen? Zo ja, waar was dat? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren