8 dingen in Amsterdam die je als Nederlander gedaan moet hebben!

Als een van de leukste steden van Nederland is Amsterdam een echte must-see. Naast de grote aantrekkingskracht van de stad op buitenlandse toeristen, wordt de stad ook steeds meer door Nederlanders bezocht. Met tientallen attracties, evenementen en voorstellingen is er altijd wel wat te doen in Amsterdam, er zijn echter een aantal dingen die elke Nederlander gezien en gedaan moet hebben tijdens een bezoek aan de hoofdstad.

De fietstocht over de grachten

Geen boottocht, maar gewoon op een oer-Hollandse manier de stad verkennen. Op de fiets zie je meer en ben je overal veel sneller. Het fietsen zit ons in het bloed, dus een fietstocht langs de Amsterdamse grachten is een belevenis op zich. Ben je zelf niet in staat om een fiets mee te nemen dan kan je die net zo makkelijk huren in de stad of op het Centraal Station.

grachten amsterdam

Heineken Experience

Natuurlijk is Amsterdam bekend als uitgaansstad. Het zal je dan ook niet vreemd in de oren klinken dat Amsterdam een museum heeft wat volledig is gewijd aan het hele proces van het bierbrouwen door Heineken. Laat je volledig informeren omtrent alle stappen die worden doorlopen voordat het goudgele vocht, gekoeld en wel voor je kan worden getapt. De beste manier om daarachter te komen, is door nu alvast Heineken Experience aan te schaffen.

De Jordaan

Als er een Amsterdamse wijk de naam volksbuurt waardig is, dan is het wel de Jordaan. Hier vind je de authentieke Amsterdamse sfeer, de gezellige cafés en de hartelijke bewoners die je in onvervalst Amsterdams welkom heten. Vergeet niet het café Royal te bezoeken, het café wat een centrale rol heeft gespeeld in de carrières van Tante Leen en Johnny Jordaan. Wil je liever een leuk alternatief hebben, denk dan eens aan een bezoek aan de ice bar Amsterdam

Het Rijksmuseum

Net als het van Gogh Museum, is ook het Rijksmuseum een van de musea die je ooit in je leven gezien moet hebben. Hier zie je uiteraard de schilderijen van de beroemde Hollandse Meesters waaronder uiteraard Rembrandt van Rijn.

rijksmuseum amsterdam

Het Anne Frank Huis

Een bezoek aan Amsterdam is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan een van de bekendste inwoonsters die de stad heeft gekend: Anne Frank. Deze voormalige woning geeft een compleet beeld van het leven van de joodse familie Frank tot aan het moment dat ze werden gearresteerd. Het Achterhuis komt hier tot leven en een bezoek laat een bijzondere indruk achter op elke bezoeker.

Striptease bij La Vie en Proost

Geen Bananen Bar of Casa Rosso, maar een nette bar met overduidelijke erotische elementen. La Via en proost is de ideale locatie voor een bijzondere avond met topless bediening. Netjes maar wel uitdagend, kortom, een van de zaken die je toch bezocht moet hebben als je in de hoofdstad bent.

Kalverstraat

Winkelen in Amsterdam doe je uiteraard in de P.C. Hoofdstraat, maar als je budget het niet toelaat is de Kalverstraat een meer dan waardig alternatief. Hier vind je alle bekende winkels en je bent er urenlang zoet. De Kalverstraat begint aan de Munt en loopt door tot aan de Dam.

De Zeedijk

Het is een van de straten die bekend is uit de ruige tijd van Amsterdam. De Zeedijk komt veel terug in de verhalen over criminele activiteiten en is daarom alleen al een belangrijke straat. De tijden van de drugsdealers en heroïnehoeren mogen dan in het verleden liggen, het is altijd leuk om deze roemruchte straat met eigen ogen te aanschouwen.

 

Reageren