7x handige hap op Pike Place Market

Een van de grote trekpleisters in Seattle, WA: Pike Place Market. Een oud stukje downtown waar je dagelijks een, zoals de naam al zegt, markt gevoel krijgt. Lokale maar ook internationale ondernemingen hebben zich gevestigd op deze plek en het is zeker de moeite waard om hier een middag te spenderen. Maar dan krijg je natuurlijk ook honger: waar kan je dan het beste eten?

Pike Place Market

1. Beecher’s Handmade Cheese

Een kaasmakerij, die hebben we in Nederland toch meer dan genoeg? Dat klopt, maar deze is in Seattle down town en je kan zien hoe ze de kaas maken. Op zich wel cool toch? Verder kan je ook kaas proeven (gratis, daar houden wij Hollanders van!) en kan je verschillende kaas gerelateerde gerechten kopen. Denk aan een kom Mac&Cheese of een grilled cheese sandwich? Meer Amerikaans en vers kan je het niet krijgen.

1600 Pike Place, Seattle WA 98101

2. Daily Dozen Doughnuts

Een kleine onderneming in Pike Place Market verkoopt vers gebakken mini doughnuts. Als je Pike Place inloopt en je ziet een rij die de bocht om gaat dan weet je dat je goed zit. Een dozen doughnuts (dat zijn er wel geteld 24) worden vers gemaakt, en dat kan je zien want de doughnut machine staat naast de wachtrij. Je kan kiezen uit vijf verschillende smaken maar mocht dat te moeilijk zijn dan kan je ook de ‘assorted’ optie kiezen. Dan krijg je van alle smaken een paar. De enige vraag blijft dan of je er 12 of 24 neemt…

93 Pike St, Seattle WA 98101

De lange rij mensen die buiten staan te wachten om een pie van Piroshky te bestellen.

3. Piroshky-Piroshky

Misschien ben je super bekent met de naam, misschien ken je het helemaal niet. Ik was zelf niet echt bekent met deze bakkerij maar via via kreeg ik te horen dat deze bakkerij in een culinaire tv show is geweest. De Russische hard-gevulde broodjes worden helemaal met de hand gemaakt en omdat ze zo gewild zijn worden ze meestal vanuit de oven verkocht. Dit kleine winkeltje waar, misschien maar vijf klanten in passen, heeft daarom vaak een lange wachtrij buiten op straat staan. Maar als je dan de zalm Piroshky in je hand hebt was dat het wachten zeker wel waard.

1908 Pike Pike Place, Seattle WA 98101

4. Seattle Bagel Bakery

Naast de Daily Dozen Doughnuts kraam zit de Seattle Bagel Bakery. Verschillende soorten broodjes worden er verkocht, maar de grote favoriet is een variatie op de ‘worst in bladerdeeg’. Een hotdog omringt met een bagel deeg en zure room ernaast om te dippen. Er zijn verschillende smaken waaruit je kan kiezen maar mijn favoriet is toch wel de gene met bacon. De perfecte hap voor in je hand wanneer je Pike Place Market verder ontdekt.

1525 First Avenue, Seattle WA 98101

Een klein gedeelde van de altijd lange rij voor Starbucks.

5. Starbucks

Wat zou er nou zo bijzonder zijn aan een Starbucks? Die vind je op elke hoek in Amerika. Nou, deze Starbucks is de gene waar het allemaal mee begon in 1971. Als deze Starbucks op Pike Place Market in Seattle was geflopt had niemand van de gigant gehoord. Deze Starbucks filiaal is hetzelfde als de anderen, geen speciale koffie’s maar je kan er wel collectibles kopen. Daarnaast kan je natuurlijk ook zeggen dat je bij de aller eerste Starbucks bent geweest.

1912 Pike Place, Seattle WA 98101

6. Pike’s Pit Bar-B-Que

Deze is voor de meatlovers onder ons. Een steriotyperend Amerikaans eetgelegenheid waar je een hamburger of kipburger kan halen. Je zou onder een tientje kunnen blijven als je geen toppings toevoegt, maar wees eerlijk: everything is better with cheese. Als je geluk hebt, wat ik nog niet heb gehad, kan je aan de zijkant van de eetgelegenheid zitten, genieten van je hamburger en kijken hoe de burgermakers de burgers grillen op de open keuken.

1505 Pike Place Market, Seattle WA 98101

7. Taxi Dogs

Hotdogs zullen nooit meer hotdogs zijn als je hier bent geweest. Mensen met een creatief denkbeeld kunnen helemaal los bij ‘Taxi Dogs’. Je kan hier namelijk je eigen hotdog samenstellen en je kan het zo gek maken als je zelf wil. Het begint met het kiezen tussen tien verschillende soorten worst en dan kan je nog eens kiezen tussen zes verschillende toppings. Dat zijn dus meer dan genoeg opties om jouw ultieme hotdog same net stellen!

1928 Pike Pl, Seattle WA 98101

Reageren