7 toffe camper bestemmingen in Zuid-Europa

Een camper vakantie is uniek, avontuurlijk, speciaal en het is stiekem een droom van velen. Zo’n toffe, retro Volkswagen camper huren, voldoende boodschappen inslaan en gewoon met de noorderzon vertrekken. Zo’n camper vakantie is toch net even iets anders dan een week aan het strand van een all – inclusive resort. Voor de echte avonturiers vind je hier de meest toffe camper bestemmingen in Zuid-Europa.

1. Kroatië

Voor wie nog nooit in Kroatië geweest is, is dit een echte aanrader. Dit prachtige Mediterrane land brengt het beste van alles samen. Eten, drinken, cultuur, geschiedenis, uitgaan en natuur en dit alles voor ongelooflijk lage prijzen. De ideale budget vakantie waar je van alles wat kunt vinden. Kroatië biedt een ruime keuze in campings, en iedere eindbestemming is even uniek.
Camper bestemmingen Zuid Europa

2. Spanje

Spanje staat al jaren bekend als de bestemming voor een zon, zee en strand vakantie. Wat maar weinig mensen weten is dat Spanje ook over prachtige natuurgebieden beschikt; ideaal voor een camper trip! Plaatsen als Caceres en Extremadura zijn ten zeerste aan te raden. Veel parkeerplaatsen zijn gratis en zodra je de natuur even beu bent bezoek je gewoon een van de prachtige historische steden in de omgeving.

3. Montenegro

In de buurt van Kroatië vind je het prachtige Montenegro. Het land van wijn, water en prachtige natuur. Maak een toffe wijn trip door de bergachtige omstreken of breng je tijd door aan het grote Skadar meer. Er zijn weinig tot geen gratis parkeerplaatsen maar net als Kroatië is Montenegro een zeer goedkope eindbestemming.
Montenegro Camper

4. Portugal

Portugal is een van de goedkoopste bestemmingen in Europa en heeft het grootste deel van het jaar lekker weer. Ideaal dus voor een budget zon vakantie. Ook over parkeergeld hoef je jezelf niet druk te maken, de meeste parkeerplaatsen in Portugal zijn gewoon gratis. Als je toch een beetje het zon, zee en strand gevoel wilt hebben dan ga je naar Praia Amode, een heerlijke plek die ook zeer geschikt is voor surfers. Maar ook plaatsen als Lissabon zijn natuurlijk niet over het hoofd te zien.

5. Frankrijk

Wil je wat dichter bij huis blijven en toch een avontuurlijke vakantie hebben, dan ga je naar Frankrijk. Onze zuiderburen liggen misschien niet zo heel ver weg, maar bieden wel direct een compleet andere omgeving. Ga op avontuur en zie waar de weg je brengt, of start de reis vanuit Nederland met Parijs als eindbestemming. Er is in ieder geval voldoende natuur om jezelf weer helemaal mens te voelen.
Frankrijk camper bestemming

6. Slovenië

Slovenië is wellicht niet de eerste vakantie bestemming die bij je opkomt, maar het plaatsje Bovec is bij uitstek geschikt voor de echte avonturiers. In Bovec kun je terecht voor allerlei buitensport activiteiten zoals kanoën, raften, zip-linen. In de omgeving vind je verschillende campings, supermarkten en cafés om je ook de overige dagen van een natje en een droogje te voorzien.

7. Italië

We kennen natuurlijk allemaal het beroemde Gardameer in Italië wel. Er is volop zon, natuur en water. Een leuke trip voor het hele gezin, of gezellig met een groep vrienden. Er zijn meerdere campings rondom het Gardameer en er is altijd genoeg te doen. Wil je jezelf ook even onderdompelen in de cultuur, dan hang je er gewoon een toffe citytrip naar Rome aan vast!

Wat is jouw favoriete camper bestemming?

Reageren