7 Tips voor het uitkiezen van een kindvriendelijke camping

Als ouder wil je het liefst een kindvriendelijke camping vinden zodat je kinderen een geweldige vakantie zullen hebben. Een kindvriendelijke camping is veilig, heeft comfort en biedt genoeg vermaak. Een ander voordeel van een kindvriendelijke camping is dat er veel andere kinderen zijn, waardoor er genoeg nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt kunnen worden. Let op deze zeven punten als je een kindvriendelijke camping gaat uitzoeken:

  1. Hoe ziet de speeltuin eruit?

Een kindvriendelijke camping kan niet zonder een speeltuin. Kijk eens online hoe deze eruit ziet. Want een wip en een schommel maakt nog niet een fantastische speeltuin waar kinderen dagen kunnen spelen. Mocht het wel eens slecht weer kunnen worden op je bestemming, kijk dan ook eens of er overdekte speelplaatsen zijn.

  1. Hoe ziet het zwembad eruit?

Het zwembad is de tweede plek waar kinderen graag de hele dag zijn in de vakantie. Is deze groot genoeg naar je wens? Zijn er voldoende glijbanen? Wordt hij overzien door een badmeester? Is er een babybadje?

  1. Wat biedt het recreatieprogramma?

Er zijn vele recreatieprogramma’s op campings. Maar het kan afhangen van de leeftijd van je kind of deze wel bij ze past. Zo is een griezelspeurtocht niet leuk voor je 4-jarige dochtertje en een vingerverf ochtend is weer niets voor je 12-jarige zoon. Vraag eventueel de camping om een voorbeeld van hun recreatieprogramma.

  1. Wat zeggen de referenties?

Referenties zijn altijd goed om te bekijken als je en vakantie gaat boeken. Zo ook bij het kiezen van een kindvriendelijke camping. Andere gasten kunnen je vertellen of de camping echt kindvriendelijke was en wat de hoogte en dieptepunten waren.

  1. Zijn er in de omgeving leuke dingen te doen voor kinderen?

Met een speeltuin, een animatieprogramma en een zwembad kunnen kinderen op de camping zich al heel goed een paar dagen vermaken. Maar het is natuurlijk ook leuk om een beetje de omgeving te zien. Bekijk daarom of er leuke dingen te doen zijn voor kinderen in de omgeving. Is er bijvoorbeeld een bos of een strand? Of is er een pretpark in de buurt?

  1. Is de camping kindveilig?

Veiligheid is erg belangrijk. Zeker op de camping, want als ouder wil je ook even bijkomen en niet de hele dag je zorgen maken om je kinderen. Controleer daarom of de camping heeft gedacht aan de veiligheid. Zijn er regels voor de snelheid van auto’s op het park? Is het park alleen voor gasten toegankelijk? En zijn het zwembad en de speeltuin veilig genoeg?

  1. Zijn de voorzieningen aangepast aan kinderen?

Kinder- en babysanitair is erg fijn op een camping. Zo kunnen de kinderen zelf makkelijk naar de W.C. en is er een plek waar je je baby kunt wassen en verschonen. Controleer daarom of dit aanwezig is.

Aan de hand van deze zeven tips kan je de perfecte kindvriendelijke camping uitzoeken. Boek bijvoorbeeld een camping bij Yelloh Village, waar veel kindvriendelijke campings bij zitten.

Weet je nog niet waar je heen wilt? Lees hier onze tips over kampeerbestemmingen in Europa.

Reageren