7 tips om met een beperkt budget jouw uniek vakantie te boeken!

Een vakantie moet een beleving zijn. Daarom ben je altijd op zoek naar nieuwe mooie locaties. Het probleem is echter wel dat het daardoor langzaam maar zeker ook allemaal steeds duurder wordt. Je moet immers steeds meer gaan vliegen. Als je daarop zou kunnen besparen, dan zou dat natuurlijk welkom zijn. Dat doe je aan de hand van de volgende zeven tips.

1. Boek niet tijdens je lunch

Het voordeel van het internet is dat je altijd en overal alles kunt regelen. Het nadeel is dat bijvoorbeeld reisorganisaties dit ook weten. Zij weten bijvoorbeeld wanneer er veel geboekt wordt. Een voorbeeld hiervan zijn de lunchuurtjes. Het is dus verstandig om dan juist niet te boeken. Kies ervoor om een uur te nemen buiten bijvoorbeeld lunchtijd en primetime. De prijs kan dus flink verschillen per uur. Het is dan ook slim om eerst even te kijken wat de goedkope uren bij de reisorganisatie van jouw keuze zijn.

2. Gebruik meldingen

Een andere handige manier is gebruik te maken van hulpmiddelen om de goedkoopste tickets te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de handige flight alert. Wanneer je deze instelt, dan krijg je namelijk meldingen wanneer er goedkope tickets naar de bestemming van jouw wensen te krijgen zijn. Je kunt dit zo vaak doen als je zelf wilt en je kunt de alerts flink specifiek instellen zodat je precies de vliegreis die je wenst krijgt.

3. De periode

Je kunt ook flink wat winst boeken als je bereid bent je vakantieperiode op de ticketprijs aan te passen. Stel dat je bijvoorbeeld in oktober flink goedkoper kunt vliegen dan in juli, waarom zou je dat dan niet doen? Dit is misschien wat lastig als je aan kindervakanties bent gebonden, maar in alle andere gevallen is dit een hele makkelijke manier om al snel flink wat geld te besparen.

4. Waar stijg je op?

Misschien ligt Schiphol wel om de hoek. Dit maakt het allemaal erg gemakkelijk. Stel echter, dat vertrekken vanaf Eindhoven je tientallen euro’s bespaart. Dan is zelfs de reis naar de Noord-Brabantse stad er uit te halen. Dit kan een goede reden zijn om juist toch te kiezen voor vertrek vanaf Eindhoven Airport. Dit geldt natuurlijk ook voor allerlei andere luchthavens in de omgeving. Zoek altijd uit hoe groot de verschillen zijn.

5. Waar land je?

Wat geldt voor de plaats van vertrek geldt ook voor de plek van aankomst. Een luchthaven in de stad waar je naartoe gaat kiezen is natuurlijk erg comfortabel. Kies je echter voor een kleinere luchthaven net iets buiten de stad, dan kan dit een flink lagere prijs opleveren. Dit is natuurlijk voor je vakantiebudget erg aantrekkelijk. Denk er dus net zo goed over na waar je landen wilt als je op reis gaat.

6. Het juiste moment

Je weet het waarschijnlijk zelf ook al, maar de prijs van vliegtickets varieert gedurende de periode dat ze worden aangeboden. Het is dus belangrijk om op het juiste moment te boeken. Dat is dus niet te vroeg, maar eigenlijk liever ook niet te laat. Negen of acht weken voor vertrek zijn de tickets vaak het goedkoopst bij de verschillende organisaties. Je kunt dan dus flink voordeel halen.

7. Vergelijken

Het spreekt misschien voor zich, maar het blijft ook voor vliegtickets belangrijk dat je blijft vergelijken. Dezelfde reis kan bij verschillende organisaties voor verschillende prijzen worden aangeboden. Je wilt er natuurlijk altijd zeker van dat je de beste deal sluit. Dit betekent dus dat je niet te snel moet toehappen, maar eerst even alles naast elkaar moet leggen.

Reageren